Srna i Eduardo razočarani ispadanjem iz Lige prvaka: "Ovo navijači ne žele gledati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON šest uzastopnih sezona igranja u Ligi prvaka, Šahtar je posustao. U trećem pretkolu Lige prvaka Ukarajince su nakon penala izbacili Švicarski Young Boysi.

Velik je to udarac za klub koji je, čini se, odlaskom Mircea Lucescua ostao bez karizmatičnosti koju je donosio rumunjski trener zadnjih 12 godina.

Nesumnjivo će Šahtar nedostajati i Ligi prvaka jer je riječ o klubu iz druge jakosne kategorije na kojem su se klubovi iz prve kategorije više puta znali opeći. Padali su zadnjih godina Chelsea, Roma, Arsenal… Svjesni su toga Darijo Srna i Eduardo da Silva koji već godinama daju svoj obol šahtarovoj igri.

Obojica su igrali protiv Švicaraca. Da Silva je zamijenjen u 63. minuti, dok je Srna odigrao do kraja, a u raspucavanju je i zabio s bijele točke.

"Ovo je bio težak poraz i naša si momčad ovako nešto ne može priuštiti. Čestitke Young Boysima na pobjedi, imali su više želje i prošli su dalje. Mi smo isto imali želje, ali očito ne dovoljno. Ovo nije momčad kakvu navijači Šahtara žele gledati. Ovo nitko nije očekivao. Svi smo mi krivi, ja prvi, ostali igrači, stručni stožer. Zato sata moramo ostvariti dobre rezultate u Europskoj ligi", izjavio je Srna.

Kapetan Šahtara kaže da je pokušao motivirati suigrače da u produžecima zabiju gol te da ne može vjerovati da u tome nisu uspijeli.

Srnino razočarenje dijeli i bivši hrvatski reprezentativac Da Silva: "Jako smo razočarani. Mogli smo pobijediti u ovoj utakmici. Stvorili smo velik broj prilika, ali nismo zabili pa smo primili s druge strane. Nismo trenirali jedanaesterce prije utakmice. To je uvijek lutrija, crveno ili crno. Ovo je razočaranje, težak udarac, ali nije kraj. Moramo izvući pouku i oporaviti se jer je cijela sezona pred nama", izjavio je Eduardo.

Pročitajte više