Srpski golman oteo albansku zastavu: Od linča ga spasio bivši hajdukovac Tomislav Bušić

Foto: Screenshot YouTube

NE prestaju incidenti s albanskom zastavom i srpskim nogometašima. Naime, u 28. kolu albanske lige, na utakmici između Apolonija iz Fiere i Tirane, u trenutku kad su gosti trebali izvesti kazneni udarac, na teren je uletio jedan gledatelj s albanskom zastavom na kojoj je pisalo ''Nema Albanije bez Kosova i Čamerije". Vilson Caković, vratar domaćih oteo mu je zastavu.

U tom trenutku srpskog vratara su napali i navijači te igrači jedne i druge momčadi, a prema vlastitom priznanju spasio ga je suigrač, bivši napadač Hajduka Tomislav Bušić, koji posljednje dvije godine igra u Albaniji.
 

''Toliko me je isprovocirao da sam mu morao uzeti zastavu.  Bilo je to jače od mene i vodilo me srce, a ne razum. Tada je na stadionu krenuo kaos. Svi su skočili na mene, i navijači i svi igrači na terenu. Tko zna kako bi sve završilo da nije bilo Tomislava Bušića, koji nikom nije dozvolio da mi priđe. Do sada sam za ove navijače bio najbolji igrač, a sad su me željeli napasti. Sumnjam da ću ostati u Apoloniji'', rekao je Caković za srpske medije.
 
Cakoviceva majka, inače kćerka bivšeg golmana Crvene Zvezde Dike Stojanovića bila je zabrinuta, ali i ponosna na sina:
 
''Naravno da sam zabrinuta. No, u isto vrijeme sam i ponosna na Vilsona. Mislim da nema puno Srba koji bi u tim uvjetima napravili ovo što je on napravio.''
 
Slučaj je dobio velik politički predznak te je podigao mnogo prašine, no Cakovićev suigrač Đorđe Đorđević smatra da su mediji predimenzionirali cijeli slučaj:
 
''Nije se dogodilo ništa toliko dramatično. Vilson je reagirao malo ishitreno i to je sve. Nije mu bila namjera da zastavu baci, već da je ukloni da bi se izveo penal. Trener je odmah nakon izveo Vilsona iz igre zbog sigurnosti, a poslije smo pod pratnjom policije ispraćeni sa stadiona. Zasada nismo imali problema ni s navijačima, ali ni sa suigračima u svlačionici.''
 

Pročitajte više