Srpski mediji: "Dominacija totalna", "Bok dečki, žurimo po zlato", "Orlovi pokidali Hrvate"

JUTRO poslije pobjede Srbije nad našom reprezentacijom (26:22) ne stišava se euforija u srpskim medijima.

Slavlje je na ulicama Beograda potrajalo do dugo u noć, a još sinoć srpske kolege ponosno su isticali jedan od najvećih dana u povijesti njihovog sporta.

"Krstić: Dominacija totalna", naslov je teksta na B92, koji citira kapetana srpske košarkaške reprezentacije s Twittera: "Nije slučajno danas sveti Sava. Svaka čast Novaku, vaterpolistima i rukometašima, dominacija totalna!!!"

"Veličanstveni dan za srpski sport završen je briljatnom pobjedom u utakmici koju su i Hrvati nazvali najvećim sportskim dvobojem dvaju zemalja u povijesti. Čini se da ishod spektakularnog polufinala nije ni mogao biti drukčiji, jer su Orlovi ostavili posljednju kap znoja na terenu, a svo vrijeme vjetar u krila davalo im je 20 tisuća navijača. Tresla se Arena poslije parada Darka Stanića, rušila se od slavlja poslije projektila Momira Ilića, ali je ostala neosvojiva tvrđava poslije još jedne izvanredne partije Srbije", piše Press uz naslov: "Bok, dečki, žurimo po zlato!"

"Odavno Srbija nije imala ovoliko razloga za slavlje"

I Večernje novosti su u deliriju: "Zlatnim ili srebrnim slovima ispisuje se nova povijest srpskog rukometa! Najfinijim ćiriličnim fontom! Brončani dani su prošlost, a kocka je bačena poslije nikad slađe pobjede nad Kockastima, nad ljutim rivalom, koji je u Areni morao priznati novi poredak u najdražem mu sportu."



"Odavno Srbija nije imala ovoliko razloga za slavlje kao tijekom jučerašnjeg dana. Uz tradicionalne sirene i veliki broj srpskih zastava, a bila je i jedna grčka, bilo je onih koji su slavili uz narodnjake, onih koji su pjevali dobro poznatu pjesmu 'večeras je naše veče', dok je većina jednostavno uzvikivala 'Srbija' uz visoko podignuta tri prsta", ističe Smedia.rs.

"Srpski Orlovi pokidali Hrvate, za zlato protiv Danske", naslov je teksta na Kuriru:

"Poslije izjednačenog poluvremena, uslijedio je furiozan nastavak srpskih rukometaša, a najzaslužniji za to svakako je bio golman Orlova Darko Stanić, koji je u drugom poluvremenu branio neobranjivo."

Pročitajte više