Statistika uvjerljivo na strani Mayweathera, ali Pac-man je uvjeren: Ja sam pobjednik!

Foto: Hina / EPA 

"MEČ stoljeća" u ringu nije opravdao očekivanja onih koji su vjerovali da će dugoočekivani sudar Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa biti i najbolji u povijesti. Amerikanci su, dakako, majstorski organizirali i naplatili spektakl u Las Vegasu, ali događaji u ringu nisu popratili marketinšku priču. Mayweather je za defenzivu, grljenje protivnika i ipak nekoliko preciznijih udaraca od Mannyja zaradio 180 milijuna dolara. "Lajavac" je nakon pobjede odlukom sudaca ipak dostojanstveno čestitao protivniku.

"Manny je napravio mnogo da dođe do ove točke u svojoj karijeri. Mnogo je naučio i zato ga respektiram. On je strašno dobar i velik borac", rekao je Mayweather.

Oba borca nakon posljednje runde su slavila, ali ruke u zrak podignuo je Mayweather. Pac-man je meč doživio potpuno drugačije.

"Nije me ozbiljno udario!" 

"Mislim da sam pobijedio. Floyd nije napravio ništa, nije me ni ozbiljno udario", vruće glave rekao je reporteru HBO-a.

Nakon meča, u službenoj je izjavi kazao da je imao problema s desnim ramenom. Ozlijedio se tijekom treninga prije tri tjedna.

"Moje rame nije bilo sto posto u redu. Iako sam ga mogao koristiti, nešto definitivno nije štimalo. U trećoj rundi osjetio sam bol, ali u ringu se nisam žalio. Sve je to dio sporta"

Freddie Roach potvrdio je Mannyjeve tvrdnje: "Nije mogao biti na svojoj razini prilikom udaraca upravo zbog ramena"

Obzirom da liječničkoj komisiji nije prijavio nikakvu ozljedu, uoči meča nije mu dopušteno primanje blokade koja bi umanjila bol.

Baš u trećoj rundi Manny je zadao Mayweatheru nekoliko konkretnih udaraca ljevicom, a još bolje je odradio četvrtu i šestu rundu. Da je nastavio s tom serijom, mogao je odnijeti pobjedu. Mayweather je ipak predobar taktičar te je Mannyja "riješio" blokiranjem udaraca i hvatanjem u klinč. 

Nakon što ga su suci jednoglasno proglasili pobjednikom, dvoranom su se prolomili zvižduci nezadovoljnih navijača simpatičnog i skromnog Mannyja.

Razlika od čak 67 udaraca

Simpatije i dojam su jedno, ali statistika nešto sasvim drugo. Floyd Mayweather jr. je potpuno nadboksao Mannyja Pacquiaoa plasiravši 148 značajnih udaraca naspram 81 filipinskog boksača. Radi se o ogromnoj razlici od čak 67 udaraca. Detaljnije proučavanje statistike otrkiva još nešto poražavajuće po Pacquiaoa. Veliku većinu svojih značajnih udaraca je plasirao u četvrtoj, šestoj i desetoj rundi kada je uspio stisnuti svog protivnika uz konopce. Kada oduzmemo ta tri uragana, jasno je da je Filipinac prosječno pogađao samo šest udaraca po rundi. To je zaista premalo za pobjedu protiv boksača Floydovog kalibra. Ruku na srce, ovo nije bila niti posebno uvjerljiva udaračka noć za tamnoputog Amerikanca, no na koncu je stigao do vjerojatno najveće pobjede u karijeri.

Nakon pobjede je izjavio da će nakon ovog meča odraditi još svega jednu borbu, a mnogi se pitaju hoćemo li vidjeti revanš s Pac-manom. Time bi Mayweather puno riskirao, ali i dodatno podebljao zaradu. Kada je o njemu riječ, novac bi mogao biti presudan u odluci. 

OPŠIRNIJE:

> Pac-man je za prvi meč zaradio dva dolara, a sinoć 120 milijuna

Pročitajte više