Stavite mu brnjicu i pošaljite ga na liječenje!

Screenshot: Youtube

RASIST koji od žrtve svog napada odbija ruku pomirenja, siledžija koji suparnike udara šakom i gazi im po leđima, anti-sportaš što hladno zabije gol rukom i nimalo se zbog toga ne kaje.

Sve to i "još puno više" je Luis Suarez, napadač Liverpoola i reprezentacije Urugvaja, uz kojeg vam nakon svega nabrojanog ruka nikako ne možete poletjeti da napišete i "sjajni", pridjev koji bi svakako pristajao njegovom nogometnom umijeću.

Jer ipak, postoji nešto puno važnije i veće od toga kakav netko ima njuh za gol ili snalažljivost u kaznenom prostoru, a to je ljudskost. Luis Suarez previše puta je u dresovima klubova i reprezentacije za koje igra, pokazao da mu je navedena osobina nepoznat pojam, a njegov najnoviji ispad pokazuje kako je vrijeme da Suarez potraži profesionalnu pomoć, a nadležni iz engleskog saveza trebali bi ga kazniti drastičnom kaznom, poput one od osam utakmica suspenzije u listopadu 2011., zato što je rasistički vrijeđao Patricea Evru.

Suarez je u derbiju engleskog prvenstva protiv Chelseaja, suparničkog braniča Branislava Ivanovića ugrizao i to tako da je njegovu ruku prinio svojim ustima i čvrsto ga ugrizao. Sudac Friend doista se ponio kao Suarezov "frend" i nije ga kaznio niti žutim kartonom za ovaj nasrtaj.

Urugvajac je recidivist kada je u pitanju ovako bizaran i težak prekršaj, jer slično je postupio i u jesen 2010. Tada je u derbiju nizozemskog prvenstva, kao ajaksovac, za rame ugrizao suparnika Otmana Bakkala, ali je i tom (ne)prilikom ostao bez kazne. Iako  je PSV-ov igrač u nevjerici sucu pokazao tragove ugriza, Suarez se izvukao bez kartona. Kažnjen je tek naknadno, kada ga je Nizozemski nogometni savez suspendirao na sedam utakmica.


Ono što je posebno indikativno u oba Suarezova "kanibalska" nasrtaja je, da je to radio na derbijima, utakmicama visokog rizika između velikih rivala i u trenucima kada su njegova momčad i on sam, disciplinski jako loše stajali:

Na utakmici protiv PSV-a, njegov Ajax već je imao igrača manje, a na jučerašnjem naelektriziranom derbiju protiv Chelseaja, Suarez je i prije što je ugrizao Ivanovića, već imao žuti karton, zato što je skrivio penal namjerno igrajući rukom.

"Duboko žalim zbog neoprostivog ponašanja tijekom utakmice protiv Chelseaja. Želim  stupiti u konkakt s Ivanovićem kako bih mu se osobno ispričao. Također se ispričavam svom menadžeru, suigračima i svima koji su povezani s Liverpoolom, jer sam ih sve iznevjerio" izjavio je Suarez za službenu klupsku stranicu, iako će prije biti da su mu to našvrljali piarovci s Anfielda.

Uostalom, podsjetite se Suarezovih divljačkih i nesportskih poteza prošlih godina, pa sami zaključite koliko je njegova isprika iskrena i koga je uopće za nju briga, kada dolazi iz usta, koja će prvom sljedećom prilikom gristi:

Ponovo pod istragom: Pogledajte kako je Suarez protivnika udario šakom u glavu

Najprljaviji igrač na svijetu opet se izvukao: Suarez bez kazne za gaženje Zenitovog braniča

Crkva o Suarezovom potezu: Tko igra rukom, a ne prizna, čini grijeh

Crna ovca Suarez: Zašto nitko ne želi slaviti gol s najboljim strijelcem Premiershipa?

Evra mu ponudio ruku pomirenja, Suarez je odbio

Suarez Evri: Udario sam te zato što si crnac!
 

Pročitajte više