Sterling spasio Liverpool na Anfieldu, Courtois Mourinhov heroj

Foto:Getty Images/Index

U PRVOJ utakmici polufinala Liga kupa Liverpool i Chelsea su na Anfieldu odigrali 1:1, a gosti će tim rezultatom biti puno zadovoljniji.

 Liverpool je bolji i konkretniji tijekom cijele utakmice, držao veći posjed lopte, uputio dvadesetak udaraca prema golu (6 u okvir), a samo jedna nepromišljena reakcija u obrani koštala ih je pobjede.

U 18. minuti Fabregas se sjurio u šasnaesterac, dodao Hazardu u sredinu, a Can ga srušio i sudac pokazao na bijelu točku. Eden Hazard je lako zabio za 1:0. U 59. minuti Henderson je gurnuo Sterlinga u šansu, a on se sjurio od centra kroz sredinu Chelseajeve obrane i sa 15 metara sjajno pogodio za 1:1.

Povratnik u momčad kapetan Steven Gerrard, koji na ljeto odlazi iz jedinog kluba svoje karijere, zaprijetio je nekoliko puta, a u 67. je zatresao okvir gola. U sudačkoj nadoknadi Liverpool je imao još jednu veliku šansu, Sterling je pucao iz blizine, a Courtois još jednom obranio.

Chelsea je uputio samo jedan udarac u okvir gola, veći dio utakmice se branio, a obranio se zahvaljujući sjajnom Courtoisu koji je zaustavio pet udaraca.

 Uzvratni dvoboj igrat će se na Stamford Bridgeu za tjedan dana.

U drugom polufinalu sastaju se Tottenham Hotspur i Sheffield United koji će svoj prvi susret igrati u srijedu na White Hart Laneu.

Finale Liga kupa na programu je 1. ožujka na Wembleyu. 


Pročitajte više