Štimac i Kranjčar svjedočili na sudu o tužbi udovice Dine Pokrovca

Foto: Hina

IGOR ŠTIMAC i Niko Kranjčar svjedočili su danas u parnici koja se pred splitskim Općinskim sudom vodi zbog tužbe udovice Dine Pokrovca i njihove kćeri protiv Hajduka i Kranjčara vezano za potraživanje od 600 tisuća eura, koliko im, smatraju duguju od transfera.

Predmet postupka je sporazum između tvrtke Finaco, Dinamovog direktora Tomislava Svetine i Hajduka, kojeg je zastupao Fredi Fiorentini temeljem kojeg je Hajduk u obavezi isplatiti Finacu 600 tisuća eura. Moravka Pokrovac tvrdi da je to novac kojeg je Dino uložio u Kranjčara i da on predstavlja naknadu za posredovanje i ulaganje. Za poslovne odnose doznala je iz priče svog supruga dok je bio živ, kao i iz policijske istrage njegovog ubojstva. 

Fiorentini i Grgić u čudu

Štimac je ispričao kako je on posredovao, započeo i završio Nikin transfer iz Dinama u Hajduk. Objasnio je ulogu Dina Pokrovca kao menadžera Nike Kranjčara, a naveo je i kako je Niku zastupao odvjetnik Emil Žgur.

Štimac je naveo da je Dino Pokrovac bio menadžer, ali da je on potaknuo transfer kojeg je pravno pokrio Emil Žgur. O sporazumu s Finacom u to doba nije znao, ali je kasnije nešto čuo o tome kada su se direktor Fredi Fiorentini i predsjednik Branko Grgić čudili visokom iznosu iz sporazuma i kako su od Pokrovca tražili da specificira ulaganje, što ovaj nije učinio.

U Hajduku smatraju da Dino Pokrovac nije posredovao u transferu i da Finaco nije odradio transfer. Smatraju da je indikativno da je potraživanje prebačeno 2009. godine na Moravku Pokrovac, a do tada, ni Dino, dok je bio živ, ni Finaco nisu ništa potraživali.

Ugovor o marketinškoj promociji

Kranjčar je, pak, naveo da je s Pokrovcem imao ugovor o marketinškoj promociji, kojeg su potpisali njegovi roditelji dok je bio maloljetan. Pokrovcu se isplaćivala mjesečna naknada, premda nije učinio dovoljno na marketinškom planu. Žgur je vodio pravni posao oko prelaska, koji je realiziran na razini Uprava. Iz tog ugovora proizlazi da je Kranjčar bio u obavezi platiti jedino ako ide u inozemstvo, a transfer u Hajduk to nije bio. Kada je otišao u Portsmouth, Dino je već bio mrtav i Niko je smatrao da nema više obaveza prema njemu.

Suđenje se nastavlja u listopadu kada se očekuje i presuda.

Pročitajte više