Štimac ponudio ostavku, ali planira ostati!

Foto: HNS 

HRVATSKA je osramoćena u Škotskoj, doživjela je novi težak poraz (2:0), a Igor Štimac rekao je da će Davoru Šukeru i HNS-u ponuditi svoju ostavku. Riječ je o taktici, Štimac je samo prebacio odgovornost na Šukera i Zdravka Mamića. Nije do kraja ni obavio "moralno davanje mandata na raspolaganje", a već je Štimac nudio plan za spas reprezentacije od onoga što joj je napravio.

Pitanje je, što će napraviti predsjednik, koji je baš poput izbornika, bez ikakvog iskustva. Ima li Šuker spremno rješenje? Štimac je još do utakmice u Glasgowu imao njegovu pogrešku.

Niko Kovač rješenje je koje se nameće, ali upitno je ima li to smisla. Njegove reference su druga momčad Red Bulla i četiri pobjede s mladom reprezentacijom na početku kvalifikacija.

HNS bi odluku trebao objaviti u srijedu, na Hampden Parku večeras se "samo malo razgovaralo..." Igrači se ne žele miješati. Igrali su kao da žele da Štimac ode. 

Štimac: Želim vidjeti vjeruje li HNS u ovo što radim

"Ostavka je moralan čin i ja ću to večeras napraviti. Ponudit ću svoju ostavku Davoru Šukeru i ljudima iz HNS-a. Vidjet ćemo što će oni odlučiti. Želim vidjeti vjeruju li još u onom što radim", opet je Štimac prebacio odgovornost, ovaj put na vodstvo HNS-a. 

"Volio bih ostati", priznao je novinarima.

"Ako ostanem, obavit ću razgovor sa svakim od igrača. Donijet ću neke radikalne odluke kako bismo u doigravanju bili pravi. Nužne su bitne promjene"

"Nedopustivo je da nismo sačuvali loptu nakon obrane penala"

Igrači su vam se umalo potukli usred utakmice, a danima pričate o sjajnoj atmosferi?!

"Primjedba je na mjestu. Takvo ponašanje nije prihvatljivo. Lovren je bio ljut i prigovorio je kao sportaš, Ivan je trebao pokriti Naismitha nakon obranjenog penala. Prije protivnika smo morali biti na toj lopti. To je nedopustivo", rekao je Štimac. 

"Igračima sam najavio da ću dati ostavku zbog svih ovih pritisaka. Želim samo napomenuti da to nije zbog ovih koji su večeras vikali na stadionu. Znam tko su oni i odakle to stiže. Nudim ostavku jer je to moralan čin"

"U svlačionici smo kratko razgovarali nakon utakmice, treba dignuti moral igračima. Sve nas je pogodio ovaj poraz. Bili smo u hendikepu, iscrpili smo se protiv Belgije i morali smo se dobro čuvati kartona", analizirao je poraz.

Ovo je najbolje što Hrvatska trenutno ima 

"Naša igra apsolutno nije dobra, ali ima jedna stvar, da sve ono što drugi rade jednostavno, mi kao da kompliciramo. Stvorimo šansu, ali izostaje realizacija koja je nekada bila fatalna. Moramo vidjeti gdje je problem, ovo je bilo najbolje što Hrvatska ima u ovom momentu. Nogomet danas iziskuje bržu igru, greške mogu biti smrtonosne, gubimo lopte u sredini... 

"Škoti nisu igrali dobro u Zagrebu kao večeras. Imali su i publiku koja ih nosi. Dobro smo ušli u utakmicu, htjeli smo stvoriti posjed i pokazati stav. Ali opet smo griješili onakako kako Hrvatska ne smije griješiti. Pogrešno dodavanje i eto"

Što bi Igor večeras rekao sam sebi da se pogleda u ogledalo?

"Rekao bih - Igore izdrži" 

>>> Koga biste prvog potjerali iz reprezenatcije? Ocijeni Štimca i igrače

>>> Vlaović: Nisam za smjenu Štimca!

>>> Dati, ne ponuditi ostavku: Štimac je najgori izbornik u povijesti! 

Pročitajte više