Štimac sve bliže Bilićevoj momčadi: Kako protiv Makedonije?



NAKON Splita, ne vjerujemo da će Igor Štimac opet improvizirati. Bilo bi pogubno igrače koji se tek uče na novi režim treninga opteretiti i promjenama sustava, i to na početku kvalifikacija.

> Hrvatska protiv svih: Za Maksimir prodano samo 1800 ulaznica, a u Belgiji nas čeka 50 tisuća ljudi!

> Mourinho je jednostavan, traži samo kartu za Maksimir

Bokšić: Naučit ćemo Mourinha nešto što još ne zna o nogometu

> Pandev uoči Hrvatske: Mourinhov dolazak bit će nam motiv više!

Start može puno toga odrediti, a pred Hrvatskom je zaista težak period. Makedonija, pa put u Bruxelles. Što možemo očekivati od Štimca na Maksimiru?

Nekoliko je opcija s kojima bi se novi izbornik mogao suprotstaviti Makedoncima u Zagrebu. Na startu kvalifikacija, formacija 4-2-3-1 ostat će netaknuta.

Prva varijanta, sa spremnim Ćorlukom izgledala bi ovako: Srna, Ćorluka Šimunić (Schildenfeld), Strinić - Modrić, Vukojević, Perišić, Eduardo, Rakitić, Mandžukić. Čini se da je Štimac vratio Šimunića u reprezentaciju s jasnom namjerom - da igra.

Dudu i Mandžukić trebali bi biti neupitni u napadu, a iza će Štimac Modriću i Vukojeviću na krilo dodati Perišića, a malo udesno izvući će se Dudu.

Druga varijanta nešto je defenzivnija, a umjesto Rakitića zaigrao bi Vida, dok bi na desni stranu veznog prešao Srna. Dakle, uz neupitnog Pletikosu na golu slijede Vida, Ćorluka(Schildenfeld), Šimunić, Strinić, Modrić, Vukojević, Perišić, Eduardo, Srna, Mandžukić.

Pročitajte više