Stipe Miočić: Postat ću UFC prvak, ništa me ne može spriječiti u tome

Foto: Fightsite

STIPI MIOČIĆU nije drago što mu nije uspjela kampanja za mjesto UFC-ovog izazivača u teškoj kategoriji, no ne očajava. Priprema se za borbu i kaže kako ga ništa neće zaustaviti u namjeri da postane prvak.

Iako se nadao prilici za napad na UFC-ov naslov ili barem službenoj borbi za prvog izazivača, Stipe Miočić nije dobio niti jedno od toga dvoje. Umjesto toga, nastupit ću u Dublinu protiv Bena Rothwella, i to u sunaslovnoj borbi Fight Pass eventa. Iako nije sigurno niti da će mu pobjeda u toj borbi donijeti priliku za naslov, o samoj borbi Stipe je za Fox Sports rekao:

"Odradit ću i ovu borbu i ništa me neće spriječiti da postanem UFC prvak, to će se sigurno dogoditi. Želio sam da moja iduća borba bude za titulu prvaka, no izgleda kako ipak moram savladati još jednog protivnika prije toga. Pa idemo savladati Bena, a onda se napokon boriti za titulu."

No, teško je prognozirati situaciju u teškoj diviziji. Andrei Arlovski dobio je respektabilnijeg protivnika od Stipe, a posebno će biti komplicirano ukoliko se ugovori borba Juniora Dos Santosa i Alistaira Overeema, dva borca koja UFC preferira puno više od Stipe. Naravno, obojica sa sobom donose veliki broj fanova spremnih ostaviti svoje dolare.

No, što se tiče same borbe, Ben Rothwell nije lak protivnik. Stipe je bio upitan kako se misli boriti protiv takvog tipa borca, no on je za to imao spreman odgovor.

"Pogledajte samo sve borce s kojima sam se sastao do sad. Ben za mene nije ništa novo, velik je i izdržljiv, no takve sam već prošao. Znam da ga nije lako završiti, no to je još jedan dodatni izazov za mene. Na mom umu je samo dolazak do pobjede i to mislim postići na bilo koji način", rekao je Stipe.

Event u Dublinu, gradu u kojem odnedavno živi veliki broj Hrvata te bi Stipe mogao imati domaću podršku, održava se 24. listopada.

Pročitajte više