Stipe Miočić otkrio recept kako skinuti s trona Caina Velasqueza

Foto: Fightsite

HRVATSKI teškaš Stipe Miočić je gostovao na ESPN-ovom portalu gdje je odvorio na pet pitanja koja su bila aktualna proteklog tjedna u svijetu MMA-ja. Uz njega, odgovore na ista pitanja su ponudili i ESPN-ov urednik Mike Huang i novinar Brett Okamoto.

O čemu su razgovarali i kakve je odgovore dao Miočić, pročitajte u nastavku...

Što je potrebno da bi se detronizirao Cain Velasquez?

"Morate ga pobijediti u njegovoj igri. Morate ga pritisnuti, a ne smijeti vi biti onaj koji je pritisnut. On je borac koji vas natjeda da se konstantno povlačite. Morate mu nametnuti pritisak."

Je li dvoboj Ericka Silve i Matta Brownea glavni kandidat za najbolji dvoboj godine?

"O bože, da. Bio sam tamo u prvom redu. Ta dva lika su pravi ratnici. Znamo svi kako se bori Browne i koji je njegov stil. On voli pritiskati protivnike, on je životinja. Onda imate i Ericka Silvu. Dva puta je rušio Brownea udarcima u tijelo. Bila je to luda borba. Ako je Silva izdržao sve one udarce, i on je životinja. Svaka čast."

Treba li se Ortiz povući ako izgubi meč protiv Shlemenka?

"To je njegova stvar. Ne volim govoriti u ime drugih. Nadam se da će pobijediti. Sve je na njemu. On je legenda, veteran i znat će kad mu je vrijeme da se oprosti. Ako ne želi, neka se bavi s ovime i dalje."

Hoće li se Dominick Cruz ikada vratiti u formu koja mu je donijela naslov prvaka?

"Da. Definitivno. On ima sjajne trenere i veliki je radnik. Vratit će se. Još uvijek je prilično mlad. Ima on to u sebi i mislim da će biti OK. Ovo što mu se događa je velika nesreća."

Koji je najveći trenutak karijere Quintona Rampage Jacksona?

"Dobro pitanje. Vjerojatno pobjeda protiv Chucka Liddella i osvajanje UFC-ove titue. To je velika stvar. On je jedan od rijetkih koji su to uspjeli. Naravno, sjećam se i onog bacanja Ricarda Arone u Prideu."

Pročitajte više