Stižu Rusi; Medveščak od sljedeće sezone u KHL-u!

HOKEJAŠI Medveščaka još nisu odigrali prvu službenu utakmicu u novoj sezoni regionalne EBEL lige, no, ako je vjerovati talijanskim medijima, ova će im biti posljednja. Medveščak će od sljedeće sezone igrati u ruskoj KHL ligi, koja okuplja i klubove iz zemalja bivše SSSR-a, te Češku i Slovačku.

Sljedeće sezone moćnoj ligi, od koje Rusi žele napraviti europski NHL, priključit će se Medveščak i talijanski Milano Rossoblu.

Potvrdio je ovu vijest predsjednik KHL lige Alexander Medvedev.

"Vrlo je ozbiljno, Zagreb i Milan su dva kandidata. Njihove pripreme idu prema planu, ako se sve tako nastavi, vidjet ćete nove klubove sljedeće sezone", dodao je Rus.

O toj se ideji priča ili piše od prve sezone Medvjeda u EBEL-u. Iako u dosadašnje tri sezone nisu uspjeli ući u finale, čini se kako su se zasitili lige koju će teško ikada osvojiti neki neaustrijski klub. Po broju gledatelja "austro-ugarsku ligu" već su prerasli, a Ice Fever spektakli u Areni te skorašnji u rimskom amfiteatru u Puli pokazali su da će publiku imati, koju god im novu ludost ponudili.

Tako će, čini se, Medvjedi sljedeće jeseni na daleka gostovanja u Sibir, dok će u Ledenu (ili Arenu) dolaziti ekipe čiji igrači vrijede kao jedan prosječni hrvatski nogometni klub.

Pročitajte više