Što muči Zdravka Mamića uoči još jedne utakmice sezone?

Foto: Screenshot/Youtube

GLUHU tišinu oko maksimirskog stadiona u toplo i vedro ljetno poslijepodne razbijale su tek zagrebačke mažoretkinje na posljednjoj probi ispod zapadne tribine. Pusta osunčana "rugobica" i par sjena rumunjskih novinara na parkiralištu nisu dali naslutiti da ovdje sutra (četvrtak) najuspješniji klub neovisne Hrvatske igra utakmicu o kojoj ovisi cijela sezona, a još manje da hrvatski prvak upravo odrađuje posljednji trening za 90 minuta koje mogu donijeti europsku jesen i UEFA-ine milijune.

U drugom najvećem hrvatskom gradu atmosfera je potpuno drugačija noć uoči utakmice koja Hajduk život znači > Torcida zapalila Split

> Mamić o problemima pred Petrolul: Soudani mora izvršavati svoje obaveze

> Mamiću, kako "Atomski Dinamo" ne može u LP, a tamo je pet puta jeftiniji Maribor s trostruko manje stranaca?

Zoran Mamić izveo je momčad na Hitrec-Kacijan i zagrijao igrače pred novinarima, a onda nastavio iza zatvorenih vrata pripremati taktiku za Rumunje. Lakše diše Dinamo nakon pobjede 3:1 u gostima, no "modri" su se previše puta opekli da bi išta prepustili slučaju. Odmarao je Mamić mlađi najvažnije igrače u remiju sa Zagrebom za vikend. Glava familije i kluba, Zdravko Mamić nije sretan zbog kiksa ali utješit će ga Europa. I on zna da su iznenađenja uvijek moguća.

Uhvatili smo Dinamovog gazdu u ophodnji stadiona ispod Zapada, u ozbiljnom razgovoru s Miljenkom Sakomanom, prvim čovjekom kluba (i HNS-a) za stadione. Očekivali smo ga opuštenijeg s dva gola prednosti u džepu i skupinom EL u šaci. S tribine je nadgledao trening svog brata i njihove "europske" momčadi, ali o utakmici nije želio govoriti.

"Ne pitajte me sad za to. Ne mogu o tome razmišljati", rekao nam je Mamić i dodao: "Imam sto drugih stvari koje rješavam, i oko organizacije. Drugi put".

Možda je Mamića zabrinulo nevrijeme koje se baš obrušavalo na Zagreb. Valjda neće uplašiti navijače... A ni Petrolul nije momčad koja će stvoriti gužve na blagajnama

Pokušali smo doznati koliko je ulaznica prodano, no u klubu su nam rekli kako nemaju podatak o prodanim ulaznicama i "ne žele nagađati". "Znate kako je to kod nas, ljudi najčešće kupuju ulaznice na dan utakmice", rekao nam je Dinamov glasnogovornik Vedran Attias.

Uzvrat play-offa za Europa ligu u četvrtak igra se od 21:00.

Cijene ulaznica
tribina sjever 50 kuna
tribina istok 70 kuna
tribina zapad dolje 100 kuna

Napomena kluba: "Prodaja ulaznica za utakmicu Dinamo – Petrolul bit će personalizirana što znači da će se svaka ulaznica kupovati na ime i prezime. Jedna osoba moći će kupiti neograničen broj ulaznica, ali je za svaku ulaznicu potrebno predočiti po jedan važeći osobni dokument. Na svakoj ulaznici bit će vidno istaknuto ime i prezime vlasnika ulaznice te će svatko pri ulasku na stadion morati pokazati dokument kojim se potvrđuje kako osoba koja piše na ulaznici zaista ulazi na tribinu. Također, molimo sve gledatelje da sjednu na označena mjesta na svojim ulaznicama zato što sjedenje u pogrešnom sektoru predstavlja kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima. Zbog svega navedenog pozivamo navijače da što ranije dođu na stadion kako bi se izbjegle gužve na ulazima".

Pročitajte više