Stosur i Errani prve polufinalistice Rolland Garrosa

AUSTRALKA Samantha Stosur i Talijanka Sara Errani izborile su polufinale Roland Garrosa.

Stosur, šesta tenisačica svijeta koja je prije dvije godine igrala finale French Opena, pobijedila je u četvrtfinalu Slovakinju Dominiku Cibulkovu 6:4, 6:1 za 85 minuta igre. Australka je zabila 30 izravnih poena uz samo 13 neforsiranih pogrešaka. Cibulkova je imala dobar plan igre, ali je previše griješila, napravila je čak 28 neforsiranih pogrešaka. Slovakinja je zakazala i u realizaciji break prilika, iskoristila je samo jednu od 10.

U petom gemu meča Stosur je došla do prvog breaka u meču. U sljedećem gemu Cibulkova je propustila break-loptu, pa je još jednom izgubila servis i Stosur je povela s 5:2. Ipak, Cibulkova je nadoknadila jedan break zaostatka, a umalo se i potpuno vratila u prvi set. No, propustila je kod vodstva Stosur 5-4 tri break-lopte.

U drugom setu je Slovakinja držala servis u prvom gemu, u drugom je propustila tri vezane prilike za break. Stosur je nakon toga uzela šest gemova zaredom 16. tenisačici WTA ljestvice.

Errani ostvarila rezultat karijere

Errani, 24. tenisačica svijeta, u četvrtfinalu je pobijedila desetu igračicu na WTA ljestvici, Njemicu Angelique Kerber sa 6:3, 7:6(2) nakon jednog sata i 39 minuta igre.

Errani je prvi set riješila s dva breaka, dok je u drugom viđeno čak osam breakova, šest uzastopnih, a tie-break je Talijanka odigrala puno bolje. Ukupno je napravila samo 14 neforsiranih pogrešaka u meču, jedanaest manje od svoje protivnice kojoj nije pomoglo osam izravnih poena više

Errani je tek u 29. pokušaju upisala svoju prvu pobjedu u karijeri protiv jedne top 10 igračice, te je dokazala da njezine pobjede protiv dvije bivše osvajačice ovog turnira, Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove, nisu bile slučajne.

Errani do ove godine nikada nije prošla 3. kolo Grand Slam turnira, ali se to itekako promijenilo. Igrala je četvrtfinale Australian Opena, a sada je u polufinalu Roland Garrosa. Ljevoruka Angelique Kerber, koja je u prethodnoj rundi izbacila našu Petru Martić, propustila je postati prva Njemica među četiri najbolje u Parizu nakon Steffi Graf 1999. godine.

Stosur i Errani odigrale su pet međusobnih mečeva, a u svim je slavila australska tenisačica. Samo jednom su igrale na zemlji i to je bio njihov zadnji meč i jedini ovogodišnji, nedavno u Rimu, gdje je Stosur slavila 6:3, 7:5.

Roland Garros, tenisačice, četvrtfinale:

Stosur (6) – Cibulkova (15) 6:4, 6:1

Errani (21) – Kerber (10) 6:3, 7:6(2)

Pročitajte više