Strahonja isključivao, Hajduk promašivao, nula u derbiju na Rujevici

Foto: NK Hajduk, Index, Hina

RIJEKA i Hajduk odigrali su remi bez pogodaka u derbiju šestog kola Prve HNL na ispunjenoj Rujevici. 

Isključenje Moisesa presjeklo Rijeku

Veliki rivali su pred oko šest tisuća gledatelja krenuli ravnopravno u derbi, a u početki je bolji dojam ostavi domaćin. Nije, međutim, bilo prigoda u prvih desetak minuta, a u 15. minuti susret je na neki način presječen odlukom Strahonje da isključi Juranovića zbog udaranja laktom

Rezultiralo je to u nastavku poluvremena boljom igrom Hajduka, no i dalje bez nekih izrazitijih prigoda sve do 41. minute, kad se nakon duplog pasa za udarc izborio Juranović, ali je to zaustavio Vargić.

Vlašić i Caktaš upisali promašaje, isključen Velazquez

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela otvorila se prilika i Vlašiću, njegov udarac s desetak metara opet je zaustavio Vargić, a Kiš se nije snašao na odbijenoj lopti.

U drugom dijelu opet je situaciju s igračem više kontrolirao Hajduk, a u 55. minuti iz odlične situacije pokraj gola je pucao Caktaš.

Nešto potom, u 66. minuti, momčadi su brojčano poravnate na terenu. Strahonja je sad zbog neopreznog i dosta nespretnog starta Velazqueza u suparničkoj polovici isključio Hajdukovog Argentinca, po jednakom kriteriju kao i kod isključenja Moisesa.

Maglica propustio veliku priiliku na samom kraju

Probudilo je to malo Rijeku, ali nisu domaćini ni tada došli do opasnijih situacija. Štoviše, na drugoj strani je opasno prijeti Sušič, a u zadnjim minutama je u odličnoj prilici bio i Maglica, ali je nakon istrčane kontre loptu poslao i pokraj Vargića i pokraj gola.

Rijeka je sada treća s osam bodova, koliko ima i četvrta Istra 1961 koja ima utakmicu manje, dok je Hajduk peti sa sedam bodova, koliko ima i šesti Inter iz Zaprešića. 

 

Standings provided by

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.