Stvoritelj europske Cibone: Šarić mora ostati, on je gazda ove Cibone!

Foto: Hina

CIBONINIM čudom u Beogradu iznenađena je cijela košarkaška regija. Prije svega zbog činjenice da Cibosima nitko nije davao previše šansi zbog realno najslabijeg igračkog kadra, s kojim je uspjela dogurati do Final Foura ABA lige. I Mirko Novosel, legendarni trener Cibone iz njene najuspješnije ere osamdesetih godina prošlog stoljeća, osvrnuo se na uspjeh svog bivšeg kluba.

''Bio sam oduševljen, prije svega onom pobjedom protiv Crvene zvezde koja se nije očekivala i u finalu jednom velikom sigurnošću kojom je Cibona igrala, sigurno pobjedila i osvojila trofej'', rekao je Novosel.

Sve je u Beogradu oduševio Dario Šarić, 20-godišnjak koji je nagovijestio velike stvari u svojoj karijeri.

''Radi se stvarno o jednom izuzetnom talentu. Uz svoje fizičke predispozicije i kvalitete ima i sjajnu igračku inteligenciju. Sve to ga je dovelo do jedne ovako uspješne sezone i mislim da će postići velike rezultate u košarci''.

Što se Šarićeve bliže budućnosti tiče, Novosel smatra kako je najbolja opcija ostanak u Ciboni još neko vrijeme.

''Još godinu, dvije bi trebao ostati u Europi, a ako je već tu najbolje bi bilo da ostane u Ciboni. Cibona će uz ABA ligu igrati i Euroligu. On je tu gazda u igri i najbolje adaptiran. Drugačije bi bilo da ode u neki od velikih europskih klubova''.

Cibona može puniti i Arenu! 

Cibona i dalje ima financijskih problema, najviše zbog dugova iz prošlosti. Dio dugova je saniran, no sad to treba dovesti do kraja, smatra Novosel.

''Posao nije dovršen do kraja. Stvoreni su preduvjeti da uđe jedan pravi sponzor. Ulaskom jednog pravog sponzora bi bili riješeni ti financijski problemi i onda bi moglo dalje sve normalno funkcionirati''.

Bez obzira na sve, Novosel je uvjeren u Cibonin povratak na stare staze slave.

''Cibona vrlo brzo može doći na one grane gdje je nekad bila. Cibona je ipak simbol Zagreba i uopće ne sumnjam da bi uz jedan kvalitetan rad imali ne samo pun Draženov dom, nego i Arenu'', zaključio je Novosel.

Pročitajte više