Suarez nije uspio izbaciti Zenit, Hazard golčinom spasio Chelsea sramote

Foto: AFP

SJAJNU utakmicu odigrali su Liverpool i Zenit u uzvratu šesnaestine finala Europa lige. Zenit, koji je prvu utakmicu dobio 2:0, poveo je u 19. minuti, Jamie Carragher je poklonio loptu Hulku kojem nije bilo teško matirati Pepea Reinu.

Do kraja prvog poluvremena Liverpool je preokrenuo. Najprije je iz slobodnjaka topovskim udarcem kroz živi zid izjednačio Luis Suarez, a zatim je za 2:1 zabio Joe Allen nakon asistencije Josea Enriquea.

Drugo poluvrijeme Liverpool je otvorio furiozno. Redale su se prilike pred ruskim golom, ali nogometaši Redsa nisu bili precizni. Ipak, Liverpool je stigao do trećeg gola, ponovno iz slobodnjaka. Suarez je fantastičnim udarcem s 30-ak metara svladao Malafejeva. Međutim, do četvrtog gola, gola koji bi ga odveo u osminu finala, Liverpool nije stigao.

"Bili smo nevjerojatni. Vratili smo se nakon primljenog gola i odigrali sjajnu utakmicu. Nisam razočaran", rekao je trener Liverpoola Brendan Rodgers.

Sparta pala u 92. minuti

Chelsea je u prvoj utakmici u Pragu pobijedio Spartu 1:0, ali je u uzvratu gubio golom Davida Lafate od 17. minute. Češka momčad odolijevala je napadima Chelseaja sve do 92. minuti kada je sjajan pogodak postigao Eden Hazard i tako odveo svoju momčad dalje.


 

Pročitajte više