Suarez ušao u povijest, Englezi pakiraju kofere!

Foto:Index; Hina

 URUGVAJ je golovima Luisa Suareza sa 2:1 porazio Englesku i zadržao šanse u plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva. Urugvajci su na otvaranju doživjeli tešku pljusku od Kostarike, a Engleska je izgubila od Italije. Nakon sutrašnjeg dvoboja Italije i Kostarike znat će se jesu li Englezi završili svoj put na SP-u.

>>> TIJEK UTAKMICE

Među 62 tisuće gledatelja na stadionu na kojem su Hrvatska i Brazil otvorili SP bili su, i čuli se, brojni engleski navijači, ali dogodilo se ono čega su se najviše bojali. Njihova pjesma utišana je i prije poluvremena, a mali tračak nade pokvario im je najbolji igrač i strijelac Premierlige kojom se hvale da je najjača na svijetu.

Upravo su se u povratak Luisa Suareza, koji je propustio prvo kolo, pouzdali navijači Urugvaja da može njihovu ekipu spasiti od Engleza. Pogodili su... Suarez je postao prvi igrač iz Premiershipa koji je Engleskoj utrpao dva gola na SP-u. Prije njega to je pošlo za nogom Garrinchi, Maradoni i Thomasu Műlleru, koji nisu igrali za engleske klubove. 

Suarez i Rooney ostvarili snove

Obje su ekipe od prve minute krenule po pogodak, Englezi su u prvom dijelu izgledali bolje, statistika je bila na njihovoj strani, ali Urugvaj je bio jednako opasan, ali konkretniji iz rijetkih prilika. Prvo su prijetili Baines, pa Rooney koji je u 10. minuti sa 20 metara pucao malo iznad gola.

U 15. minuti Englezi su imali sreće kada Cristian Rodriguez ostavljen sam na 16 metara odakle je opalio malo preko gola. Cavani i Suarez zabijali su se prema engleskom golu, ali Hart je spašavao što bi obrana uprskala. Veliku priliku imao je Cavani u 27. minuti, ali Hart se bacio pred njega i izbio u korner nakon kojega je napadač PSG-a za malo promašio okvir gola.

U 32. minuti Engleska je opasno uzvratila, Gerrard je ubacio iz slobodnjaka, a Rooney glavom pucao u gredu. I taj se promašaj osvetio Engleskoj u 39. minuti kada je Cavani na rubu šesnaesterca sjajnom loptom pogodio Suareza u glavu, a on prevario Harta za vodstvo Urugvajaca.

U 53. minuti Cavani je pucao pored vrata nakon proigravanja Suareza, a u 54. minuti Rooney je promašio šansu utakmice nakon što je bio sam na šest metara od vrata i mlako pucao u urugvajskog vratara.

Pereira zaledio Corinthians Arenu, ustao se i vratio u igru

Šokantna scena dogodila se u 61. minuti kada je Alvaro Pereira pao i udario glavom u tlo te dobio i udarac koljenom nakon čega je nakratko izgubio svijest. Ostao je ležati nepomično desetak sekundi, ali se onda ustao i od trenera tražio da se vrati natrag u igru. Uvjerio je i trenera i liječnike te odradio susret do kraja.

U 75. minuti Rooney je zabio svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu, nakon deset nastupa na mundijalima. Nakon prodora i preciznog dodavanja Johnsona samo je podmetnuo nogu za izjednačenje na 1:1.

Englezi su tada krenuli po pobjedu, no zaboravili su na Suareza koji je pet minuta prije kraja, nakon propusta Stevena Gerrarda prihvatio dubinsku loptu i snažnim udarcem pogodio za trijumf Urugvaja, koji ih ostavlja u igri za osminu finala.
 

URUGVAJ: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, Alvaro Pereira - Gonzalez (Fucile, 78),Arevalo Rios, Cristian Rodriguez - Lodeiro (Stuani, 67) - Suarez (Coates, 87), Cavani

ENGLESKA: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Lambert, 87) -Sterling (Barkley, 64), Rooney, Welbeck (Lallana, 71)- Sturridge

 

 


Pročitajte više