Subotić tragičar, Ribery junak, a Bayernu sva tri boda u najvećem njemačkom derbiju

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NAJVEĆEM njemačkom derbiju Bayern je u Munchenu slavio protiv Borussije Dortmund s 2:1 i još se odvojio od najbližih pratitelja na čelu ljestvice nakon 10 kola, a Borussiji je pobjegao čak 17 bodova.

Međutim, baš  kako je uoči susreta i najavio trener Bavaraca, ovo je bilo sve, samo ne lagana pobjeda njemačkog prvaka. Klopp unatoč očajnoj sezoni u Bundesligi te usprkos brojim ozljedama najvažnijih igrača, zna kako motivirati momčad protiv Bayerna i zna kako pripremiti adekvatnu igru kontra momčadi Pepa Guardiole.
 
Počelo je žustro s obje strane. Robben je sjajnim udarcem već u 6 minuti prisilio večeras sjajnog golmana žuto-crnih Weidenfellera da odbije loptu u prečku, pa u korner. Samo tri minute poslije uzvratio je  Mkhitaryan. Armenac je predriblao dvojicu igrača, pucao, Neuer je već bio svladan, no lopta pogađa vratnicu. Još je jednu dobru priliku za goste imao Aubameyang, ali Neuer je bio spreman. Sve nakon toga je bilo na strani Bayerna.
 
Nekoliko odličnih prilika propustili su domaći. Robben i posebice Thomas Muller večeras su razbranili odličnog Weidenfellera, koji jednostavno nije dao Bavarcima priliku za slavlje. I kako to u nogometu inače biva, u jeku najvećih napada Bayerna, Borussia je zabila. Odlično je povukao po lijevoj strani Aubameyang, sjajno ubacio, a najviši je bio Reus, koji glavom zabija za 0:1.
 
Od tada, pa do kraja poluvremena Bayern nije imao neke velike prilike, no u nastavku je na terenu bila samo jedna momčad. Nevjerojatno je što su sve domaći igrači propustili i pitanje je kako bi se sve razvilo, da nije ušao Franck Ribery umjesto neprimjetnog Goetzea. Najprije je prisilio Nevena Subotića na nespretnu reakciju, koju je iskoristio Lewandowski, da bi pet minuta prije kraja, opet natjerao srpskog igrača da skrivi penal. 
 
 

 
 
 
 
 

Standings provided by

Pročitajte više