Šuker: U finalu će igrati Španjolska i Njemačka

DAVOR ŠUKER uživa u Poljskoj prateći Europsko prvenstvo. Vjerojatno budući predsjednik HNS-a tvrdi da će u finalu igrati Španjolska i Njemačka, dok će najbolji igrač biti Ronaldo ili Iniesta.

"Šteta što smo imali tešku skupinu sa Španjolskom, Italijom i Irskom. Mučilo me što su Talijani uoči zadnjeg kola pričali da ćemo odigrati neriješeno. Na kraju je mogao biti remi, s dva ili sedam golova, ali na ovoj razini je teško da bi to netko radio", rekao je Šuker za agenciju EFE.

"Šteta što Rakitić nije zabio Casillasu. Da jest, sad bismo drugačije razgovarali, ali je Iker pokazao da je najbolji vratar svijeta."

Hrvatska se na Euru nije osramotila.

"Imamo pet milijun ljudi, a osmi smo po Fifinoj i šesti na Uefinoj ljestvici. Igramo sa srcem, imamo milijune navijača po svijetu. Protivnici naš poštuju."

Mario Mandžukić zabio je tri gola.

"On je igrač koji je prošao hrvatsku školu i koji naporno trenera. Velika je kvaliteta. Nesretan je što je izabrao Wolfsburg, a ne neku veću momčad."

Tko će biti najbolji igrač turnira?

"Ovisi tko će osvojiti Eura. Ako to Španjolska napravi, to će biti Iniesta. Iskreno želim da Španjolska osvoji turnir."

Tko je bolji - Ronaldo ili Messi?

"Teško je reći. Kao madridist, ne mogu biti objektivan. Oni su najbolji i nije važno tko je prvi. Važno je za njih, ali za Real i Barcelonu je važno da osvajaju naslove."

Tko će igrati u finalu?

"Španjolska i Njemačka koja se želi osvetiti za poraz prije četiri godine. Vidimo se na finalu."

Pročitajte više