Šuker o kampu: Ne krademo, samo tražimo ono što nam treba!

Foto: Hina

SVEČANOST početka gradnje kampa HNS-a na zagrebačkim Sveticama obilježio je incident. Rekreativci i studenti jučer su prosvjedovali i zasuli Davora Šukera argumentiranim pitanjima. Zašto se kamp gradi usred grada, čijim se građanima oduzima njihov prostor za rekreiranje? Na današnjoj press konferenciji predsjednik HNS-a želio je predstaviti novog izbornika U19 Zorana Vulića, no svečanost je opet ostala u sjeni zbog pitanaja o kampu

"Ovo je demokratska zemlja. Mi se ne skrivamo, ne krademo, već samo tražimo ono što nam treba. HNS ima svoj novac i porezni obveznici neće dati ni kune za naš kamp. Bit će to prekrasan objekt, pričekajte da vidite maketu. Daj Bože da napravimo i regionalne centre", započeo je predsjednik HNS-a.

Zašto kamp u centru grada?

"Da smo ga izgradili u Buzinu, onda biste nam prigovarali da je predaleko. Ovdje nije riječ o hotelskoj industriji, imat ćemo dvadesetak soba čisto da igrači imaju gdje spavati. Gradit ćemo terene za mlade reprezentacije, ženski nogomet, futsal, to je nešto što nam treba. Investicija košta između pet i sedam milijuna eura, to treba respektirati. Bit će i mjesta za rekreativce", tvrdi Šuker.

Nemam ništa protiv Splita, ali želim stadion i Euro u Zagrebu

Kada se priča o nacionalnom stadionu, u fokusu je uvijek Zagreb. Gdje je Split u toj priči, nudi li se središnji grad Dalmacije?

"Protiv Splita nemam ništa, no moj je stav da stadion treba biti u Zagrebu. Volio bih da dobijemo stadion do 2020. godine i da budemo domaćini Eura"

Pročitajte više