Šuker poručio košarkašima: Očekujem da protiv Srbije budemo pravi

Foto: Hina
 

TIJEKOM susreta Hrvatske i Gruzije, koju su gosti iznenađujuće dobili 71:58, prvi čovjek hrvatske košarke Ivan Šuker nije krio nezadovoljstvo slabim odazivom navijača. Usprkos porazu, koji rezultatski ništa ne znači, bilo je porazno vidjeti da na tribinama Arene tek oko 6000 ljudi prati posljednju utakmicu hrvatskih košarkaša na svom terenu prije nego odlete za Francusku na osminu finala.

"Ako ćemo sve skupa, možemo biti zadovoljni. Nešto ne moglo napraviti bolje, ali sa sportskog aspekta bilo je odlično. Gledali smo nekoliko sjajnih utakmica i žao mi je što je malo gledatelja to vidjelo. U pet dana 70 000 je prošlo kroz dvoranu, a 4000 je onih koji su dobili ili kupili karte, a nisu došli", rekao je Šuker, koji dijelom snosi odgovornost za lošu organizaciju i promociju, iako je naslijedio takvo stanje u HKS-u prije tri mjeseca.

"Iskreno, očekivao sam puno više gledatelja na našim. Ali zbog suludog pravila FIBA-e nismo smjeli podijeliti više ulaznica. Bolje bi bilo da smo karte dali školskoj djeci, ja sam bio spreman dati 3000 karata po školama iz cijele Hrvatske, da djeca dođu i posjete Draženov muzej i odu na utakmicu. Ali FIBA ima čudna pravila. Drugi put ćemo biti pametniji i snalažljiviji, neće biti tako", poručio je Šuker za HTV. 

Predsjednik HKS-a prokomentirao je i rezultate Perasovićeve momčadi u prvoj fazi.

"Veseli me što smo ne baš sjajnim igrama pokazali se kao sigurna ekipa. Nesretno smo izgubili od Grčke. Očekujem da u četvrtfinalu sa Srbijom budemo pravi. Srbi su pokazali sjajnu igru, ali možda nije dobro biti na početku u formi", zaključio je Šuker.
 

Pročitajte više