Šukeru i Mamiću, čujte glas s visina: I Bog sa nebesa je protiv HNS-a

Foto: Čitatelji Indexa

ZATRPANI smo fotografijama grafita, murala, transparenata i performansa, kojima navijači izražavaju ogorčenje klikom koja vodi HNS i privatizira hrvatski nogomet.

Najviše dokaza ovih navijačkih akcija dolazi nam od navijača Hajduka, jer sve ovo uvertira je u njihov veliki prosvjed protiv hrvatske nogometne oligarhije, ili kako je oni zovu "mafije", koji se održava sutra od 14 sati na splitskoj Rivi. 

Dugo godina akumulirano je nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi hrvatski nogomet, posebno represijom i odstranjivanjem navijača s tribina, koju zajedno provode HNS i državne institucije.

Donošenjem (protu)navijačkihi protuustavnih zakona, kojim se u ruke policije na terenu daju prevelike ovlasti i koja, posebno u Zagrebu i u službi Zdravka Mamića, postaje instrument za provođenje politike proizvoljnih "crnih lista", kojima se navijačima na osnovu diskrecijskog prava zabranjuje ulazak na stadione, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa i njegove marionete, na sebe su navukle navijački bijes.

Ogorčenje je buknulo prošle subote, kada se dvije tisuće navijača Hajduka solidariziralo s par desetaka onih koji nisu smjeli ući na Maksimir, pa su svi odbili ući na stadion. Navijačkom bojkotu pridružili su se i uprava i igrači Hajduka, koji su odbili istrčati na teren, na kojem je, pred standardno praznim tribinama, ostao samo Mamićev Dinamo, s pirovom pobjedom 3:0 za zelenim stolom.

Pročitajte više