Sukobili se navijači u Poznanju, Irci tvrde: "Poljaci su napali Hrvate"

OKO stotinu navijača, Poljaka, Hrvata i Iraca, sudjelovalo je u navijačkim neredima u Poznanju, pišu poljski mediji.

> Hrvati i Irci ujedinjeni u Poznanju: "Stand up if you hate England"

> M*A*S*H - Irsko ljetovanje u Poznanu

Sat vremena iza ponoći na jednom od gradskih trgova sukobile su se dvije skupine navijača. Pet minuta letjele su boce, stolice i ostali predmeti iz okolnih kafića. Policija je brzo intervenirala i razdvojila dvije skupine.



Priveden je jedan Hrvat, tri Irca i deset Poljaka. Iz policije su poručili kako će pregledom snimaka videonadzora utvrditi što se točno dogodilo. Lokalni portali događaj su nazvali hororom.

Dvadesetak se navijača, piše za Goal.com poljski novinar Michal Zachodny, sukobilo u petak navečer na glavnome gradskom trgu. Lokalna je policijska postaja taj incident praktički zataškala, piše isti autor, objasnivši da se radilo tek o manjem incidentu, no obračun se ponovio u subotu navečer.

Nema dodatnih mjera za Irsku i Hrvatsku

"Tučnjava je izbila na jednom uglu u blizini gradske tržnice. Trajala je pet minuta", rekao je glasnogovornik lokalne policije dodavši:

"Policija je identificirala veće grupe izgrednika te je uhitila 14-oricu među njima. Po našim saznanjima uhićeni pripadaju trima različitim nacionalnostima. Čekamo da se svi otrijezne kako bismo nastavili istražni postupak. Analiziramo videodokumentaciju sa sigurnosnih kamera u pubu. Računamo svejedno da nema potrebe za uvođenje posebnih mjera osiguranja za današnju utakmicu između Hrvatske i Irske."

"Također, nismo zabilježili nove nemire na ulicama, premda intenzivno motrimo što se događa."

Dok službene vlasti u Poljskoj snižavaju tenzije mediji su dosad na Europskom prvenstvu zabilježili 16 nasilnih izgreda u kojima je ozlijeđeno 314 ljudi.

Poljski navijači su već prvog dana napali skupinu engleskih i ruskih navijača u jednom kafiću, a Ruski su navijači radili nerede prije i nakon prve utakmice njihove reprezentacije drugog dana Eura.

Prema pisanju poljskih medija, Hrvati su ti koji su izazvali tučnjavu s Poljacima i Ircima. Međutim,na društvenim mrežama kruže u potpunosti suprotne priče. Irski navijači tvrde da su se družili s Hrvatima da bi odjednom nastao kaos.

"Pili smo pivo, družili se i odlično provodili, a minutu nakon toga nastao je pakao. Sjećam se samo da sam pričao s prijateljima, i odjednom se ispred mene stvorio tip s maskom na glavi te me lupio šakom i bacio na pod", ispričao je jedan irski navijač za Breakingnews.ie.


Irci tvrde da su poljski huligani napadali isključivo hrvatske navijače.

"Konobari su vukli onesviještene navijače u lokal. Činilo mi se kao da su napadači ciljali isključivo Hrvate", pričaju svjedoci.

Na Twitteru kruži priča kako su se huligani Lech Poznana htjeli sukobiti s Bad Blue Boysima, a da su se Irci samo našli u sredini tog sukoba.

Pročitajte više