Sunara upozorava: Litavci su drska i nepredvidiva momčad

Foto: Screenshot

HRVATSKU košarkašku reprezentaciju koja nakon dugih 18 godina ponovno igra polufinale Europskog prvenstva, s druge strane čeka stari znanac s Baltika, reprezentacija Litve.

Posljednje informacije i rezultate pratite na Indexovoj temi:


 

Iako su odigrali čak devet zahtjevnih utakmica u samo petnaest dana, Repešini odabranici danas imaju onaj najvažniji zadatak, pobijediti umor i suparnika i pokušati osigurati svoj povratak u domovinu s medaljom oko vrata. Slovili su Litavci za jedne od najvećih favorita Eurobasketa, no sada se igra polufinale i svi koji su dogurali do tamo trebali bi se smatrati podjednako kvalitetnima. Reprezentacije Srbije i Bosne i Hercegovine, pokazale su nam u prijašnjem dijelu prvenstva kako se pobjeđuje Litva, koja se također bori sa svojim demonima iz prošlosti. Izgubili su Litavci u četvrtfinalnom dvoboju prije dvije godine od Makedonaca, i to na domaćem terenu.

"Velika količina pritiska je nestala. I dalje želimo pobjeđivati, ali sada se možemo mirnije pripremati za utakmicu. Tog poraza iz Litve uopće se ne želim prisjećati, za mene je to još uvijek prebolna tema", rekao je u izjavi za HTV, litavski reprezentativac Martynas Pocius.

Litva s Hrvatskom ima odličan omjer - sedam pobjeda i jedan poraz. Na europskim prvenstvima svladali su nas u sva četiri ogleda. Unatoč tome izbornik Litve Jonas Kazlauskas itekako respektira svog današnjeg suparnika.


"Bit će teška utakmica, Hrvatska igra sjajno. Ne bih sada ulazio u detalje. Onaj tko bolje iskoristi svoje snage i prednosti bit će bliže pobjedi", kazao je Kazlauskas.

"Košarkaši Litve drski su i nepredvidivi u igri. Trebat ćemo imati puno strpljenja, posebno uzevši u obzir umor. Litavci su uz nas najkompletnija ekipa na ovom prvenstvu. U četvrtfinalu protiv Italije uopće nisu koristili najiskusnije visoke igrače", naglasio je u svojoj izjavi za HTV član hrvatskoga stručnog stožera Ivan Sunara.

Susret za prolazak u finale između Hrvatske i Litve igra se u Stožicama s početkom u 17 sati i 45 minuta, dok je drugi polufinalni dvoboj između Španjolske i Francuske na rasporedu večeras u 21 sati.

Pročitajte više