Sunsi na krilima Markieffa Morrisa prošli Buckse, Pistonsi šokirali neuvjerljive prvake

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOĆAS su na NBA parketima odigrane samo dvije utakmice. Sunsi su u gostima u Millwaukeeju slavili 102:96 protiv Bucksa, dok je Detroit na gostujućem parketu parketu s minimalnih 105:104 pobijedio Spurse.
 
U Millwaukeeju su Sunsi na krilima jednog od blizanaca Morris, Markieffa, koji je zabio 26 poena i uhvatio deset lopti slavili protiv Bucksa. 
 
U ovom porazu jedina svijetla točka za Buckse bio je povratak centra Larryja Sandersa, no sjajni centar ni ovaj put nije bio na parketu, već je u ''civilu'' s klupe gledao poraz svoje momčadi. Ovo je već sedma uzastopna utakmica koju Sanders nije igrao. Najprije je uzrok bila viroza, no sad se navodno spominju i neki osobni razlozi. Pojavile su se i glasine da bi Sanders možda mogao čak i zaključiti karijeru, no centar Bucksa to odbacuje.
 

''Sjajno je ponovo biti tu s momcima'', rekao je Sanders, koji je posljednji put zaigrao 23. prosinca te je dodao:
 
''Znam što se sve pisalo, no prava istina je da sam na putu povratka u momčad. Pripremam se i psihički i fizički i na dobrom sam putu povratka u momčad.''
 
Sunsi koji sad imaju skor 21:16, igraju u sjajnoj formi. Pobjeđuju i to na uvjerljiv i efikasan način. Nakon što su u nedjelju navečer zabili čak 125 poena u slavlju protiv vodeće momčadi Atlantic divizije Toronta, na uvjerljiv način prošli su i gostovanje u Millwaukeeju.
 
Us raspoloženog Morrisa, briljirali su i Isaiah Thomas, koji je zabio 19 te Goran Dragić koji je dodao 16 poena za momčad iz Arizone.
 
''U redu, pobijedili smo, no moram reći da igra koju smo prikazali i nije bila nešto posebno lijepa za oko. Bilo je tu previše izgubljenih lopti i promašenih otvorenih šuteva. Ipak, u nastavku smo podigli razinu igre, zabili 59 koševa i prelomili susret'', rekao je trener Sunsa Jeff Hornacek.
 
Sunsi su kapitalizirali očajnu šutersku večer domaće momčadi, koja je zabila samo devet od čak 27 šuteva u posljednjoj četvrtini, a pritom im se još i obrana raspala.
 
''Nismo im smjeli dopustiti toliko otvorenih šuteva za tri poena. To je bilo nedopustivo'', rekao je slavni Jason Kidd, sada trener Bucksa.
 
Kod poraženih najviše su zabili Brandon Knight s 26 i Giannis Antetokounmpo, koji dodao 16.
Sunsi u srijedu gostiju u Minnesoti, dok Bucksi također igraju vani, u Philadelphiji.
 
Aktualni prvak San Antonio Spursi nastavljaju s neuvjerljivim igrama. 
 
Prvaci su imali i 18 razlike, tri koša samo deset sekundi prije kraja, ali nakon pogođenih slobodnih bacanja Jodieja Meeksa, izgubili su loptu.
 
Brandon Jennings je uzeo loptu, prešao cijeli teren i zabio u zadnojoj sekundi.
 
Kod Pistonsa najbolji je bio Andre Drummond s 20 koševa i čak 17 skokova, a Greg Monroe je dodao 17 poena i 11 uhvaćenih lopti.

 
''Igramo sve bolje. Istina, na kraju smo slavili pomalo sretno, no naša odlučnost da se do kraja borimo je presudila'', rekao je Stan Van Gundy, trener Detroita.
 
Plas Spursa Tony Parker igrao je samo 13 minuta nakon povratka na parket na kojem ga nije bilo pet utakmica zbog ozljede tetive.
 
''On je želio igrati, ali ja sam odlučio da ne može više od ovoga. Nisam želio da se ozljeda pogorša'', rekao je Popovich, trener NBA prvaka.
 
Parker je propustio čak 13 susreta ove sezone zbog ozljede, a za to vrijeme Spursi imaju skor 6-7.
 
San Antonio u sljedećem susretu dočekuje Sunse u petak, dok Pistonsi putuju u Dallas u srijedu.
 

Pročitajte više