Svaka čast! Pacquiao će pola zarade od meča s Mayweatherom donirati u humanitarne svrhe

Foto: Hina

FILIPINAC Manny Pacquiao proteklog je vikenda izgubio od Floyda Mayweathera. Pritom je zaradio čak 120 milijuna dolara što mu je svakako barem nekakva utjeha nakon što je jedan od najbitnijih dvoboja u karijeri odradio prilično loše i predvidivo.

Svjetski mediji donose informaciju da će od svoje astronomske zarade oko 50 posto, odnosno 60 milijuna dolara, donirati u humanitarne svrhe. Vijest je javnosti otkrio promotor Bob Aurum...

"Sigurno će pola od iznosa koji je Manny zaradio završiti u humanitarnim svrhama. To je jednostavno način na koji on funkcionira. Ne volimo previše pričati o novcu jer nas samo još više humanitarnih organizacija traži dodatan novac", potvrdio je Mannyjev promotor.

Čak i prije nego se dvoboj održao, legendarni Sugar Ray Leonard je upozorio slavnog boksača da bolje pazi na svoj novac s obzirom da je upoznat s njegovom darežljivošću. Očito ovo upozorenje nije imalo smisla...

Mayweather, koji je zaradio oko 180 milijuna dolara, će samo još malo napuniti svoj bankovni račun koji je ionako bio krcat i prije ovog dvoboja. Poznato je da je sada ujedinjeni boksački svjetski šampion najbogatiji svjetski sportaš. Bogatstvo koje je zaradio kroz mečeve ili reklamirajući određene proizvode ne voli dijeliti s drugima, ali ga zato voli demonstrirati. Pa se tko često hvali ergelom Bugattija, privatnih aviona, zlatnih Bentleyja, ali i hrpama "keša" koji slaže po stolovima hotelskih soba dok opaljuje "selfije". Možda bi se Mayweather barem malo mogao ugledati na svog suparnike pa bi time i stekao pokojeg fana više.

Ovako mu se u njegovom Las Vegasu zviždalo, dok su Filipincu skandirali...

 

Pročitajte više