Sve je spremno, Arena čeka Cro Copa

NAKON tjedana odbrojavanja sve je spremno za Cro Cop Final Fight, koji će se večeras održati u zagrebačkoj Areni, s početkom u 19 sati.

Glavni događaj večeri bit će okršaj Mirka Filipovića i Rayja Sefa, legendarnog Novozelanđanina, koji je odmah po dolasku u Zagreb najavio da će nokautirati našeg majstora: "Prema Mirku osjećam samo ljubav i poštovanje. Trebali smo se boriti prije deset godina, no nije se dogodilo. Planirao sam se javiti Mirkovom menadžeru kada sam na Twitteru vidio da se namjerava boriti. No, on me sam nazvao i pitao hoću li doći. Oduševljeno sam rekao: "To! Ići ću na nokaut", poručio je Sefo.

Iste poruke 41-godišnji Sefo, ali i Cro Cop, emitirali su na press konferenciji, održanoj u srijedu:

"Za mene je ovo jedna od najvažnijih borbi u karijeri. Jednom sam se već borio u Zagrebu, ali tada nisam bio borac A lige. Sefo je borac zlatnog doba, jedini protiv kojeg se nisam borio, igrom sudbine i ždrijeba. Nadam se da je u formi jer će mu trebati", rekao je Filipović.


Sefo, pak, u najavi borbe, ističe da mu godine ni najmanje ne smetaju: "Živim u dvorani šest dana tjedno, treniram dvaput dnevno, tako da sam u sjajnoj formi. Garantiram vam da će jedan od nas dvojice pasti", uz osmijeh je dodao Sefo.

Trening koji je trebao poslužiti za zagrijavanje boraca i publike u četvrtak je Cro Cop zbog privatnih obveza morao propustiti, ali zato je došao Sefo, kojem su se pridružili Daniel Ghita i naš Igor Jurković.


Mirko Filipović i Ray Sefo su bez premca najbolje zvijezde, ali najbolji borac među sudionicima večerašnje priredbe je Rumunj Ghita, kojeg mnogi poznavatelji borilačkih sportova smatraju najboljim K-1 teškašem današnjice. Ghita je tri puta u ring ulazio i s hrvatskim kick boksačima, a svaki put je uvjerljivo slavio prekidom. Pobjeđivao je Nikolu Jovanovića, Igora Mihaljevića i Ivicu Perkovića. Večeras će se boriti protiv Ukrajinca Sergeja Laščenka, kojeg je prije tri godine nokautirao u prvoj rundi.

“Bit će teže jer sam ja sada prvak It’s Showtimea i htjeti će dokazati da je na mom nivou. Ja svakog protivnika shvaćam ozbiljno i neću nikoga podcijeniti”, izjavio je Ghita uoči dolaska u Zagreb.

Borbe na Cro Cop Final Fightu:

Miran Fabjan - Ivan Posavec (do 77kg)

Toni Milanović - Sahak Parparyan (do 91kg)

Stefan Jelić - Michael Duut (teška kategorija)

Mourad Bouzidi - Mladen Brestovac (teška kategorija)

Igor Jurković - Freddy Kemayo (teška kategorija)

Daniel Ghita - Sergej Laščenko (teška kategorija)

Mirko Filipović - Ray Sefo (teška kategorija)a

Pročitajte više