Svjetske naslovnice: Moto Maradona i Guardiolino polaganje karata

Foto: Screenshot

KAO i svakog dana, Index vam donosi pregled sportskih naslovnica diljem svijeta.
 
Valentino Rossi hit je dana u Italiji, nakon još jedne veličanstvene vožnje i velike pobjede u MotoGP klasi. "Zlatni Vale", "Motociklistički Maradona", neki su od epiteta kojima ga kiti Gazzetta dello Sport, dijelom i zato jer je u Argentini na podij izašao u dresu Maradone. Ostali mediji bave se sjajnom formom Napolija, kao i početkom slavlja Juventusa.
 
U Španjolskoj su medijima zanimljivi problemi Reala. "Još teže", naslov je Marce, u tom stilu naslovnicu donosi i As, dok se Sport bavi 400. pogotkom Messija za Barcelonu. Mundo Deportivo, pak, ističe sjajnu statistiku Luisa Enriquea, u prvih 50 utakmica na klupi Barce ima bolji učinak i od Herrere i od Guardiole i od Tate Martina.
 
Delph junak Ville, veliki ispit za Guardiolu
 
U Francuskoj su u prvom planu odjeci velikog derbija između Lyona i St. Etiennea, koji je završio 2:2 uz veliku nervozu. "Snažne emocije", ističe se na naslovnici L'Equipea.
 
Proboj Aston Ville u finale FA kupa sportska je vijest dana u Engleskoj. "Delph je junak Ville", ističe Daily Express, dok se veliča i nova pobjeda Hamiltona, na Velikoj nagradi Bahreina.
 
Nijemci se bave problemima u Bayernu. "Polaganje karte u Europi", naslov je Kickera, koji aludira na veliki ispit Guardiole u uzvratu protiv Porta, u kojem love zaostatak od 1:3 iz prvog susreta.
 
U Turskoj je naslovnicu skidanjem Galatasaraya s vrha zaslužio Trabzonspor, danas prvu poziciju može preuzeti Fenerbahče, a u Grčkoj dominira slavlje Olympiakosa, koji je osigurao novi naslov prvaka.

Pročitajte više