Svjetske naslovnice: Portugal nije obradovao samo Hrvate - prvi trijumf nad Talijanima nakon 39 godina

KAO i svakog dana, Index vam donosi pregled naslovnica sportskih medija diljem svijeta.

Portugal je sinoć u Ženevi pobijedio Italiju 1:0 u prijateljskoj utakmici, koja je zapravo bila kvalifikacijska, barem za Talijane. Morali su pobijediti da ispred Hrvatske zadrže mjesto u prvom šeširu za ždrijeb kvalifikacija za SP 2018, koji se održava 25. srpnja.
 
Nositelji se određuju prema FIFA-inoj srpanjskoj ljestvici, ali Talijani nisu uspjeli zadržati mjesto u prvoj jakosnoj skupini s obzirom da su izgubili. Iako su, svjesni koliko im rezultat na ovoj utakmici znači, igrali s najjačim sastavom i imali nekoliko odličnih prilika, dok za neopterećene protivnike nije igrao Cristiano Ronaldo, izgubili su 0:1.

Ederov gol i sjajne Betove obrane donijeli su Portugalcima prekid katastrofalanog niza protiv Italije, suparnika od kojeg su do utakmice u Ženevi izgubili zadnjih šest susreta. Još važnije, ova pobjeda prva im je nad Italijom još od 1976.!

Naravno da je prekid tako crnog niza dobio svoje mjesto na naslovnicama portugalskih medija (A Bola, Record, O Jogo), dok s druge strane, talijanski sportski dnevnici (Corriere dello Sport i Gazzetta dello Sport) odmah ispod zaglavlja donose okvire u kojima se napominje kako je ovaj neuspjeh unazadio Italiju u drugi europski razred i prvi poraz reprezentacije pod izbornikom Antoniom Conteom.

Koliko god poraz reprezentacije bio važan, Talijanima su uvijek, a posebno neposredno prije otvaranja mercata, draže i bitnije priče oko transfera i s tim povezane špekulacije, pa tako njihovim naslonicama dominiraju Ibrahimović na putu natrag u Milan i Atleticov branič Miranda, koji je Interova želja.

Pročitajte više