Evo na koje utakmice se Tonali kladio i zaradio novu kaznu

Foto: EPA

TALIJANSKI nogometaš Newcastlea Sandro Tonali (23) kažnjen je ponovo s dva mjeseca zabrane nastupa uvjetno te s 20.000 funti zbog kršenja pravila vezanih uz zabranu klađenja u Engleskoj, objavio je Engleski nogometni savez (FA). Engleski mediji su saznali na koje se utakmice kladio. 

Tonali se kladio na pet utakmica Newcastlea. Svih pet puta tipovao je na pobjedu svoje momčadi. Riječ je o utakmicama protiv Brightona, Burnleyja, Brentforda, Manchester Cityja i West Hama. Njegove prognoze bile su točne za Burnley, City i Brentford, a ostalo je promašio. Talijanski veznjak ne može se sjetiti koliko je točno novca uložio, no tvrdi da nije više od 10 tisuća eura.

Na teren se vraća krajem kolovoza

Prošle jeseni FIGC je kaznio Tonalija zbog klađenja na utakmice u Italiji te zbog toga ovaj talentirani veznjak neće moći nastupiti na Euru u Njemačkoj, gdje će Italija braniti naslov prvaka, a jedan od suparnika u skupini B bit će joj Hrvatska. Na teren bi se trebao vratiti 27. kolovoza ove godine, a mora platiti i 20 tisuća eura kazne.

Na početku ove sezone Tonali je prešao iz Milana u Newcastle za 70 milijuna funti te je odmah pokazao kako bi trebao biti veliko pojačanje za Svrake. No, ubrzo je uslijedila suspenzija FIGC-a pa je mladi Talijan u dresu nove momčadi upisao samo osam nastupa i jedan gol, a Newcastle je daleko od ponavljanja prošlosezonskog uspjeha, kada je četvrtim mjestom osigurao nastup u Ligi prvaka.

Pročitajte više