Taktika za Španjolsku: Ulaze Vida i Pranjić, ispadaju Perišić i Rakitić

PGE Arena ponudit će spektakl! Ako Bilićevi igrači na terenu i ne odrade "utakmicu" generacije, spektakularna će biti atmosfera na stadionu koji svojim komforom i ljepotom oduzima dah. Naši su reprezentativci travnjak ovog monumentalnog zdanja, nekad zvanog Baltic Arena, osjetili tijekom večernjeg treninga. Stadion prima 44 tisuće gledatelja, valovite i visoke tribine vrlo su blizu terena stoga nema sumnje da ćemo uživati u glasnoj nogometnoj atmosferi.

Sjajna je atmosfera i u Bilićevim redovima. Igrači su na trening iz baze u Sopotu pod jakim osiguranjem stigli nasmijani i opušteni. Trenirao je i Nikica Jelavić, koji je jučer imao blagu temperaturu.

Mandžukić i Jelavić zabijaju, a Pletikosa je pravi ministar obrane

Nakon zagrijavanja, vježbali su se prekidi i udarci s ruba šesnaesterca. U klasiku Starih i Mladih uvjerili smo se da napadački dvojac Mandžukić - Jelavić u nogama ima dovoljno baruta. Jasno, protiv Španjolske će najprije trebati doći do lopte. Oduzmemo li Del Bosqueovim majstorima barem i mali dio posjeda lopte, bit će to naša velika šansa, jer španjolski kolege uvjeravaju nas da igrači zbog potrošenosti nemaju previše snage za povratak u obranu.

Naša obrana? Bit će na mukama, tu dvojbi nema. Sjajnu je formu i na treningu pokazao Stipe Pletikosa i on je pravi ministar Bilićeve obrane na njegovom posljednjem turniru. Na treningu je dva puta sjajno skinuo zicer Nikoli Kaliniću, potom i Perišiću, no Mladi su ipak slavili 2:1. Mandžukić je prvi načeo mrežu udarcem s nekim osam metara na skraćenom terenu, da bi Kalinić glavom povećao prednost nakon kiksa, odnosno asistencije Joea Šimunića koji očigledno ne može biti koncentriran ni na treningu. Jelavić je zabio za Stare nakon finog ubačaja Eduarda s lijeve strane. Nakon mini partije Miljenko Rak igračima je zadao nekoliko serija trbušnjaka i poslao ih pod tuš. Naš kondicijski trener ponovio je: Odigrat ćemo najbolju utakmicu na turniru, svi igrači su spremni i odmorni.

Mandžukić: Ne bojimo se i nikome ne priznajemo da je bolji!

Posebno je Rak naglasio spremnost kapetana Darija Srne koji priželjkuje: "Pravu, veliku partiju. Ovo je zaista kruna jedne generacije. Zaslužili smo da odemo do moje Ukrajine!"

Mario Mandžukić vjeruje da može isporučiti poklon i Ikeru Casillasu.

"San mi je da prođemo, a veselio bih se jednako i da netko drugi zabije. Razmišljam o svojim golovima, ali i o našem zajedničkom cilju. Znamo što ova utakmica znači za nas igrače, ali i za naš narod. Zaslužili smo prolaz svojim predstavama do sada. Nema straha, izaći ćemo na teren i pokušati maksimalno parirati Španjolcima. Ako ne uspijemo, stisnut ćemo im ruku, ali tih 90 minuta nikome ne priznajemo da je bolji"

Što večer uoči utakmice muči Slavena Bilića? Praktički - ništa, sastav je odlučio, a i u slučaju lošeg rezultata, tvrdi da odlazi uzdignute glave. U odnosu na dosadašnje utakmice na Euru, promijenit će ekipu. Prema onome što imamo prilike čuti ovdje u Gdanjsku, na mjesto desnog beka ući će Vida, pa Srna seli u vezni red, a iz sastava ispada ipak tromiji Rakitić. Ne bi trebalo biti ni Ivana Perišića na lijevoj strani veze, jer će Pranjić svakako više pomoći Striniću u obrani. U formaciji 4-4-2 imena napadača su neupitna.

Španjolski novinari trude se presresti Del Bosqueove misli, ali im ne ide. Jedino što znaju jest da je Xavijeva ozljeda preuveličana te da će biti spreman. Najveća dvojba je napad; Torres ili Llorente. Vjerojatno ipak Torres...

Pročitajte više