Talijanima ostao gorak okus u ustima: "Razočarani smo, bili smo puno bolji od Hrvata!"

"ZNALI smo da su Hrvati opasni", tim se riječima razočarani stoper talijanske reprezentacije Leonardo Bonucci obratio novinarima.

"Znali smo i to da su najopasniji preko bokova, ali svejedno smo primili gol. Cijela obrana je pogriješila jer smo se krivo postavili na ubačaj. Hrvati su kaznili tu pogrešku. U nogometu i najmanja pogreška može odlučiti ishod utakmice. Bili smo bolji od njih u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo usporili i to smo platili", rekao je igrač Juventusa.

Buffon: Vjerujem u prolazak u četvrtfinale

Talijani su očigledno razočarani. Oni, kao i cijela talijanska javnost, smatraju kako su bili bolji od Hrvatske i da su Bilić boysi nezasluženo došli do boda.

"Igrali smo veoma dobro. Trudili smo se cijelu utakmicu, diktirali smo tempo, ali nam se dogodila jedna jedina pogreška u obrani i oni su to znali iskoristiti. Trebali smo zabiti one šanse koje smo imali. Nema veze, što je tu je. Vjerujem da ćemo se plasirati u četvrtfinale", poručio je Gianluigi Buffon.

Tragičar Marchisio: Zaslužili smo pobjedu!

Claudio Marchisio imao je dvije stopostotne prilike na utakmici, ali "ukazao" mu se Stipe Pletikosa koji je odličnim obranama ostavio Hrvate na životu.

"Žao mi je što smo prosuli bodove, naročito jer smo bili bolja momčad u prvom poluvremenu. Mi smo zaslužili tri boda. I sam sam imao nekoliko fantastičnih prilika u prvom djelu, ali nisam dobro reagirao. Ma, zaslužili smo pobjedu. Sad moramo dobiti Irsku, i onda ćemo vidjeti što će se dogoditi", tvrdi nesretni Marchisio.

Montolivo: Hrvati su kaznili našu jedini pogrešku na utakmici

Riccardo Montolivo, kao i njegovi suigrači, nije krio da je nesretan zbog remija.


"Ponovno 1:1, ali ovog puta mi smo ti koji imaju gorak okus u ustima. Bili smo bolji od njih, ali su Hrvati kaznili našu jedinu pogrešku na utakmici. Šteta", rekao je Talijan.

Hrvatska će 18. lipnja igrati protiv Španjolske, dok će Talijani na noge Trapattonijevim trupama, koje su jučer poražene 4:0 od Furije.

Albertini: Da je bilo sreće...

Dopredsjednik Talijanskog nogometnog saveza Demetrio Albertini nije bio pretjerano zadovoljan ishodom utakmice protiv Hrvatske, ali je poručio Azzurrima kako nema mjesta očaju.

"Povukli smo se preduboko u drugom dijelu i izgledali smo skoro preplašeno i nismo mogli pritiskati prema naprijed kako smo to činili u prvom poluvremenu. Hrvatska je izvukla najviše od jedine prave prilike koju su imali."

"Mario Balotelli imao je puno prilika protiv Hrvatske i bio je opasan, dok je također puno pomagao momčadi. On je igrač u kojeg trener i suigrači imaju puno vjere. Jedino je razočaranje što nismo pobijedili kada smo imali priliku, ali nećemo očajavati", izjavio je Albertini za RAI, a zatim nadodao:

"Moramo pobijediti u sljedećoj utakmici. Četvrtfinale je i dalje u našem dosegu i s malo više sreće mogli smo ga već imati", za kraj će Albertini.

>Srna: Nakon svih niskih udaraca posljednjih godina, ova Hrvatska zaslužila je četvrtfinale


>Buffon se boji namještanja: Odigraju li Hrvatska i Španjolska 2:2, Italija ispada!

>Kako Hrvatska može proći u četvrtfinale?

>Nismo svi ustaše
>Hrvatski navijač uhićen u Poznanju, prijeti mu pet godina zatvora

Pročitajte više