Talijanska UFC legenda šapnula Indexu: "Ne volim nogomet, ali još pamtim Bokšića"

Foto: Fight Channel

OVAJ četvrtak ostat će ubilježen kao iznimno bitan dan u povijesti Final Fight Championship organizacije zahvaljujući potpisu kojeg je na ugovor s tom hrvatskom promocijom stavio najbolji talijanski MMA borac i bivši UFC-ovac, Alessio "Legionarius" Sakara.

Talijan se nakon gotovo devet godina u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji, te devet mjeseci pauze, odlučio za dolazak u FFC gdje će nastupati u poluteškoj kategoriji do 93 kilograma.

Predsjednik FFC-a Orsat Zovko najavio je da će Sakara ove godine nastupiti jednom ili dva puta, a moguć je čak i njegov nastup za titulu prvaka.

"Alessio je jedno od najvećih pojačanja FFC-a, možda od samih početaka pa do danas. Svi oni koji su imalo pratili borilački sport, MMA i posebno UFC znaju da je Alessio Sakara jedan od najboljih europskih boraca, najbolji Talijan koji se ikada borio u UFC-u".

"Imamo još puno planova s Alessiom, ne samo što se tiče njegovog angažmana i borbe za FFC, nego smo razgovarali o mogućnosti da dovedemo FFC u Italiju jer su neki od sponzora koji su vezani za Alessia jako zainteresirani. Do kraja godine će se boriti sigurno jednom ili dvaput. Jedan meč smo već rezervirali, a ako prođe sve OK i ne bude povreda možda ćemo ubaciti i drugi meč do kraja godine", dodao je Zovko.

"Legionarius" je na predstavljanje stigao dobro raspoložen i razgovorljiv.

"Želim se iskazati u FFC-u. Promijenio sam kategoriju i borit ću se u kategoriji do 93 kg. Jači sam, osjećam se snažnije i mogu više pokazati nego u nižoj kategoriji u UFC-u", rekao je Sakara i objasnio što ga je još dovelo u Hrvatsku.

"Hrvatska je blizu Italije i mnogo mojih fanova iz Italije me može doći podržati. Zato mi se ovo sviđa. Zbog blizine ovdje mogu odraditi i pripreme  pa će me hrvatski obožavatelji borilačkih sportova moći bolje upoznati. Sviđa mi se FFC, tu ima pravih udaraca, svaka borba je šou". 

Alessiju sve FFC sviđa zbog sličnosti s Prideom, a organizaciju i produkciju je nazvao savršenom.

"Ovo je najbolja organizacija u Europi. Nije mi uopće važno s kime ću se boriti jer se volim boriti. Možda ne odmah u prvom meču, ali u drugom bih se volio boriti s nekim jakim europskim imenom".

Na pitanje je li upoznat s FFC-ovim "rosterom", Alessio je odgovorio:

"Naravno! Poznajem Rica Rodrigueza, s Nandorom Guelminom sam nedavno sparirao u Rimu i u Austriji. Poznajem i Paula Daleya jer sam znao trenirati u Mike's Gymu. Poznajem i Eddija Sancheza. Od Hrvata poznajem Mara Peraka. Borili smo se na istom eventu 2009. u Rimu. Bila je to borba večeri. Sad ćemo možda biti na istom 'fight cardu'. Znam da Hrvatska ima dugu tradiciju što se borilačkih sportova tiče. Da ne spominjem Cro Copa. A prijatelj mi je i Igor Pokrajac. S njime sam znao dijeliti svlačionicu u UFC-u i razgovarati na talijanskom. Dobro zna talijanski. Tu je i Stipe Miočić. Hrvatska ima pregršt dobrih boraca", rekao je Sakara.

Sakara se ne boji činjenice da je imao dugu pauzu od borbi.

"Nije mi to problem. Ali sad moram trenirati u ringu i zaboraviti kavez. Inače sam boksač, ali imam i crni pojas iz jiu jitsua. Sada u Rimu treniram i hrvanje pa možda malo promijenim stil u idućem meču", otkrio je Talijan.

Poznat po svojim brojnim tetovažama koje opisuju njegov život (preko cijelih leđa istetoviran mu je nadimak) Alessio se našalio da bi uskoro mogao istetovirati logo of FFC-a osvoji li titulu. Kako niti jedna tetovaža ne otkriva koje je ovaj Rimljanin nogometne boje: Roma ili Lazio, odlučili smo ga pitati.

"Nogomet? Ne, ne pratim nogomet. Volim ragbi, to mi je najdraži sport", rekao je Sakara, a nakon pressice nam došapnuo: "Imali ste sjajnog nogometaša, još se sjećam Bokšića".

Pročitajte više