Talijanski mediji: Kovačić mijenja Pirla u Juventusu

Foto: Hina

JUVENTUSU su posve nestali ožiljci nastali sramotnim izbacivanjem u Drugu talijansku ligu zbog afere s namještanjem. To sad već sigurno možemo reći. Torinezi su posljednjih godina vladali ''Čizmom'', no za neki veći europski iskorak jednostavno nisu imali snage, odnosno, budimo precizniji, nisu imali kvalitetu.
 
Kako stvari stoje, poslovanjem nove uprave i postavljanjem stvari na zdrave temelje, Juve se na velika vrata vraća u vrh europskog nogometa, tamo gdje mu je na koncu i mjesto.
 
Finale Lige prvaka protiv Barcelone bila je odlična uvertira, no u Staroj dami tu ne misle stati. Ponajbolji igrač proteklih sezona Carlos Tevez je otišao u Bocu, no doveden je Mario Mandžukić, a želja Massimilijana Alegrija su Realov Isco, Chelseajev Oscar, i kako pišu gotovo svi talijanski mediji, hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.
 
Premda je i dalje mozak Juventusa, Andrea Pirlo je dobrano zagazio u veteranske godine i čelništvo kluba traži mu adekvatnu zamjenu. Ako je vjerovati talijanskim novinarima, ona bi se trebala zvati Mateo Kovačić.
 
Prema pisanju Tuttosporta, predstavnici Juventusa i Intera sinoć su u Milanu održali sastanak, a glavna tema razgovora bio je hrvatski veznjak.
 
Juve se tako uključio u utrku za Kovom, nakon što je Liverpool odustao jer je odšteta od 30 milijuna eura, koju je Inter izvjesio bila prevelika za klub s Anfielda.
 
 

Pročitajte više