Talijanski nogomet u raljama rasizma

Foto: Screenshot

NEVJEROJATAN ''autogol'' u kandidaturi za čelno mjesto Talijanskog nogometnog saveza zabio si je Carlo Tavecchi, donedavno glavni favorit za preuzimanje saveza. Do sada je, navodi se, imao podršku svih klubova osim Juventusa i Rome, koji podržavaju jedinog protukandidata Demetrija Albertinija.
 
 Talijanski nogomet godinama muku muči sa pošasti rasizma na svojim stadionima,sjetimo se samo slučajeva vezanih uz Marija Balotellija i Kevina-Princea Boatenga, a upravo čovjek koji bi trebao stati na kraj tom užasu, umanjio je svoje izglede idiotskim i krajnje neprimjerenim javnim istupom.
 
U izjavi koja se ticala dobivanja radnih dozvola za strance, a koje bi osigurale da domaći igrači imaju prednost pred strancima, Tavecchi je izjavio da su uglavnom to igrači koji su do jučer kod kuće jeli banane. Također je predložio da bi bilo poželjno da se i u Italiji uvede praksa slična kao i u Engleskoj, vezano za igrače koji ne dolaze iz EU.
 
''Uzmimo za primjer Opti Pobu. Do jučer je jeo banane, a onda je odjednom postao prvotimacLazija. Takve stvari su u Engleskoj nemoguće'', rekao je Tavecchi.
 
Nije trebalo puno čekati na prve reakcije, a također se i oglasio Damiano Tomassi, nekadašnji talijanski reprezentativac i igrač Rome, a sada čelni čovjek Udruženja talijanskih nogometnih profesionalaca. Tomassi je zgranut izjavama Tavecchia i smatra kako jedna takva osoba nikako ne smije postati vodeći čovjek talijanskog nogometa.
 
Tavecchi se poslije ispričao, kad je očito postao svjestan svojih riječi, no mrlja je ostala.
 

Pročitajte više