Tardelli: Irska protiv Italije želi tri boda

MARCO TARDELLI, nekadašnji talijanski reprezentativac, a danas pomoćnik svom sunarodnjaku Giovanniju Trapatonniju, izborniku reprezentacije Irske, izjavio je kako nema šanse da irski nogometaši ne budu motivirani za utakmicu s Italijom.

"Talijani sigurno neće ući bezbrižno u utakmicu. Možda će biti opušteni u mislima. Mi želimo u tom dvoboju osvojiti tri boda, ili barem jedan, što bi bilo jako važno za naš moral uoči sljedećih kvalifikacija. Pritisak je na Talijanima jer oni moraju pobijediti, a mi ne moramo, pa ćemo možda zbog toga biti opušteniji", rekao je 57-godišnji Tardelli.

Reprezentaciji Republike Irske nakon poraza od Hrvatske i Španjolske ostala je bez šansi za četvrtfinale. Talijanima, pak, samo pobjeda igra za četvrtfinale, ali niti s njome neće biti sigurni, već će ovisiti o ishodu ogleda Hrvatske i Španjolske.

"Svojedobno sam vodio talijansku U-21 reprezentaciju. Međutim, ja sam profesionalni trener i moja je dužnost učiniti sve kako bi Irska dobila tu utakmicu! Prvi puta ću se suprotstaviti Italiji u mojoj trenerskoj karijeri. Ukoliko Irska pobijedi, naravno da ću se radovati. Zašto ne? Pa ja sam trener u toj reprezentaciji!", izjavio je Tardeli, ali i dodao:

"...Ipak bih istovremeno bio i tužan zbog neuspjeha Italije!"

Pročitajte više