Tata Murić za Index o Mamićevim prijetnjama: "Ne mogu o tome, želim da Robert ostane u Dinamu"

Foto: Hina

OPĆINSKO državno odvjetništvo Indexu nije potvrdilo da se protiv Zdravka Mamića vodi istraga zbog prijetnji smrću, a koje je gazda Dinama navodno uputio Branku Muriću, ocu velikog Dinamovog talenta Roberta, obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu te menadžeru Davoru Ćurkoviću. Poznato je da je trojac doživio neugodnosti prilikom sastanka s Mamićem uoči Božića na Maksimiru gdje su došli pregovarati oko budućnosti 17-godišnjeg Roberta. No, pojedini izvori bliski istrazi tvrde da nije riječ tek o neugodnostima, već o teškim prijetnjama. O njima danas ništa ne želi reći ni Robertov otac. 
 
"Pobit ću vas i iščupati vam grkljan", navodno je prijetio Mamić, koji proteklih mjeseci nije krio nervozu zbog savjetnika koji su se okupili oko Murićeve obitelji. Prije svih, Vlade Lemića, koji je bio karika u transferu Luke Modrića u Real. 
 
Zdravko je preko svog brata i menadžera Zorana i na presici poručio da Murići "otkazuju poslušnost". I da imaju dobru pravnu podlogu, uz Obiteljski zakon i Fifina pravila o ugovoru s maloljetnikom. Murić je, uz Halilovića, Mamićev najveći zalog za budućnost. Na njihovim transferima već sada može zaraditi milijune eura, ali postoji opasnost da obojica napuste Dinamo već ovog ljeta. Njihov adut je što kod potpisivanja ugovora s Dinamom, nije bio prisutan socijalni radnik, što im daje osnovu za poništenje ugovora. Talentirani juniori na početku zimskih priprema ubačeni su u prvu momčad hrvatskog prvaka. Mamić se nada da će time kupiti njihov ostanak, barem još godinu dana.
 
Kada u ožujku napuni 18 godina, Robert Murić lako se može osloboditi Mamićevih ugovora i aneksa. No, upitno je želi li to još uvijek obitelj Murić. Saznali smo to iz razgovora s ocem Brankom, kojeg smo pronašli u njegovom domu u Bednji.

Mamić je nakon svađe pozvao Murića na pripreme
 
"Ne mogu vam reći ništa o postupku koji se vodi. Nemam nikakav komentar na to. Ne znam, što se saznalo, a što ne, ali o tome ne mogu govoriti", rekao nam je u startu, ne želeći otkriti ni tko je podnio prijavu protiv Zdravka Mamića, o kojoj ne želi govoriti niti Dinamova odvjetnica Jadranka Sloković. Murićevi menadžeri isključili su mobitele.
 
Puno se toga ipak promijenilo od Božića. Mamić je Roberta priključio prvoj ekipi na pripremama u Turskoj i o svađi više nitko ne razmišlja. Osim DORH-a, čini se.
 
"Bile su neke stvari, ali ja o tome ne mogu govoriti. Robert je još Dinamov igrač. Nismo se nadali da će ići na pripreme, jer to su nam i ranije obećavali. Sada su ga pozvali, u Turskoj je, trenira i sretan je".
 
Jeste li vi u svađi sa Zdravkom Mamićem?
 
"Ne! Nikada se nismo svađali. Kada se vidimo lijepo razgovaramo".
 
Tata Branko otkrio je za Index i kakav je tip ugovora potpisao njegov sin.
 
"Riječ je o profesionalnom ugovoru, koji vrijedi do 15. lipnja 2014. godine. Nakon toga bismo trebali potpisati aneks ugovoru, na još pet godina. No, vidjet ćemo što će do tada biti".
 
Što vi želite za svoje dijete?
 
"Najradije bih da ostane u Dinamu. No, to ne mogu potvrditi. Vidjet ćemo što će se dogoditi" .

Pročitajte više