Tek sada možemo slaviti pobjedu nad Srbijom

Foto: Cropix / B. Kovačev

OPET se ukazao kada je bilo najvažnije. Eduardo je Walesu zabio i u Osijeku, no sinoć je to bila sasvim druga priča. Puno teža utakmica, situacija u kojoj se Hrvatska morala čupati. I uspjelo, uz silne rošade izbornika koji je mijenjao i taktiku i imena.

"Bili smo bolji od Walesa u svim dijelovima igre, ali oni su ipak mogli povesti 2:0. Teška utakmica i teška pobjeda. Pokazali smo karakter. Još smo daleko od Brazila, o tome će najvjerojatnije odlučiti utakmica s Belgijom kod kuće", rekao je Eduardo nakon susreta.

Odveo nas je korak bliže kući, "svom" Brazilu.

"Drago mi je da sam zabio, naravno. Drago mi je da mogu pomoći reprezentaciji na visokom nivou, jer uspjeh momčad je uvijek najbitniji. Kum mi je prije utakmice rekao da ću zabiti, njemu i hrvatskim navijačima poklanjam ovaj gol i pobjedu"

Kapetan Darijo Srna jedini je uspijevao dovući loptu do napada u prvom dijelu, kada nam je Wales blokirao sredinu i zauzdao bokove.

"Nakon Srbije sam rekao da će ovo biti teško. Bili smo fizički i emotivno potpuno prazni. U utakmicu smo ušli loše, bez kontrole. Pletikosa nas je dva puta spasio. Čak i takvi stvarali smo prilike. Sve nam se na kraju vratilo, nismo imali sreće, ali okrenulo se na našu stranu. Lovrenov gol bio je fantastičan, a Dudu je uvijek tu kada treba. Da nismo pobijedili Wales, Srbija nam ništa ne bi značila. Sada imamo mir do Škotske. Igramo kod kuće i dobit ćemo ih, iako nemamo tri igrača. SP je još daleko"

Pročitajte više