Terry i Gerrard glavom za 1:1 u derbiju Chelseaja i Liverpoola, Redsi ostali bez Lige prvaka

Foto: EPA/Hina

CHELSEA je u 36. kolu dočekao Liverpool, ali utakmica velikih rivala nije imala natjecateljski karakter, jer Mourinhu je služila kao slavlje naslova prvaka na domaćem terenu, nakon što je kolo ranije već osvojio titulu. Završilo je s prijateljskih 1:1.

Liverpool je pak imao samo teoretske šanse uloviti četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka, jer pobjedom na Stamford Bridgeu došao bi na četiri boda od Manchester Uniteda koji drži posljednje mjesto što jamči borbu za milijune sljedeće sezone.

Ovim remijem u Londonu, United, koji ima šest bodova više od Liverpoola, još samo teoretski nije osigurao kvalifikacije za Ligu prvaka, jer i ako izgubi obje utakmice u dva zadnja kola, a Liverpool ih dobije, Manchester ima puno bolju gol-razliku od rivala (+14).

Ali, teško da bi im suparnik u posljednja dva kola prokockao i manje osjetnu prednost, sve i da su Redsi danas i slavili kod rasterećenih Bluesa, koji su k tome igrali u kombiniranom sastavu, sa šest prvotimaca.

Mourinho je za revijalnu utakmicu izveo prikladni sastav, pa je u vezi Ruben Loftus-Cheek (19) prvi put igrao kao prvotimac, dok je u napadu bio Remy. Za razliku od trenera domaćih, Rodgers je rivalu suprotstavio skoro najjaču momčadi, osim što je u napadu bio inače rezervni Lambert.

A Chelsea pun rezervi poveo je u 5. minuti akcijom prvotimaca; Fabregas je ubacio iz kornera, a Terry nadskočio mlitavog Lamberta i zabio u Mignoletov donji lijevi kut. Bila je to 24. Fabregasova asistencija ove sezone i Terryjev 39. gol u Premiershipu, čime je postao najefikasniji branič u povijesti natjecanja.

Na kraju prvog dijela, repriza, ali pred drugim golom: Opet glavom poentira legenda svog kluba i engleskog nogometa nakon što ga čuvari ostave samog i ponovno na ubačaj iz prekida. Loptu je pred gol poslao Henderson, a na drugoj stativi je u mrežu poslao Gerrard i tako ušutkao navijače kluba koji ga sprdaju od početka utakmice.

Sastavi

Chelsea

Courtois; Ivanović, Zouma, Terry, Filipe Luis - Mikel, Loftus-Cheek - Willian, Fabregas, Hazard - Remy

Liverpool

Mignolet; Johnson, Lovren, Škrtel, Can - Gerrard, Coutinho, Henderson - Lallana, Sterling, Lambert

 

Widget powered by WhatstheScore.com

 

 

 

Pročitajte više