Terry može podignuti pehar u Muenchenu!

"ISPRIČAVAM se suigračima i navijačima. Izgledalo je gadno, ali ljudi koji me poznaju znaju i da nisam takav tip igrača", govorio je John Terry, kapetan Chelseaja, nakon što mu je koljeno u leđa Barcinom Sanchezu donijelo crveni karton i suspenziju za minhensko finale.

Emocije su bile pomiješane. Svlačionica je bila u deliriju, ali Terry se još jednom, nakon jedanaesteraca na Lužnjikiju 2008. godine našao u ulozi tragičara.

Malu utjehu ponudila je Uefa koja će, objavio je ekskluzivno BBC, dopustiti Terryju da podigne ušati pehar na Allianz Areni, naravno ako njegova momčad pobijedi Bayern.

Sjećamo se, u slično je situaciji 1999. godine bio Roy Keane, koji je zbog kartona propustio veliko finale Manchestera. Pehar je tada podignuo dokapetan Peter Schmeichel, kojem je to bila posljednja utakmica za United.

Uefa ne dozvoljava suspendiranim igračima da sjede na klupi za rezerve, pa će John Terry utakmicu s tribina pratiti u društvu Meirelesa, Ramiresa  i Branislava Ivanovića, koji također boluju od viška kartona.

Ekipi Bayerna nedostajat će Luiz Gustavo, David Alaba i Holger Badstuber. Ukupno, sedam stožernih igrača propustit će minhensko finale. Dovoljno da krene presing na Uefu za izmjenu pravila. Na nadolazećem Euru u Poljskoj i Ukrajini žuti kartoni brisat će se prije polufinala, a Fifa je isto pravilo uvela na SP-u u Južnoj Africi. Postoje naznake da će Uefa sljedeće sezone precrtati ovaj model i na Ligu prvaka. Ove godine, milosti nema.

"Uefa mora promijeniti pravilo"

Glasnogovornik FIFProa, najvećeg nogometnog sindikata, smatra da bi Uefa trebala promijeniti pravilo.

"Svatko tko napravi ozbiljan prekršaj u polufinalu treba dobiti crveni karton i zabranu nastupa u finalu. Ali, žuti kartoni ne bi trebali biti razlog ga netko ne igra finale. Neki će reći da je to prilika igračima da se udaraju u polufinalu, ali to je glupost. Svaki ozbiljan prekršaj treba biti sankcioniran isključenjem iz finala. Protiv pravila sam da zbog dva žuta kartona propuštaš finale jer je to utakmica koju nećeš igrati puno puta u životu", rekao je Simon Barker za BBC.

Fifa je na Svjetskom prvenstvu 2010. godine uvela pravilo da žuti kartoni nakon četvrtfinala brišu kako ne bi bio pomor u finalu. Želi li i Uefa promijeniti pravilo, mora ga predložiti Povjerenstvo za natjecanje.

Pročitajte više