Terry se oprostio od Engleske: Srce mi se kida, ali Savez me natjerao na to



"PRESTAJEM igrati za englesku reprezentaciju. FA je moj status u nacionalnoj momčadi učinio neodrživim" poručio je britanskoj javnosti kapetan Chelseajevih i bivši kapetan Engleske John Terry.

Odluku je 31-godišnji stoper objavio dan uoči početka njegova saslušanja pred Disciplinskom komisijom Engleskoga nogometnog saveza (FA).

Terry će se opet morati braniti od optužbi da je QPR-ova braniča Antona Ferdinanda rasistički uvrijedio u lanjskom premierligaškom dvoboju njihovih klubova.

Kapetan europskih prvaka već se uspješno obranio pred  građanskim sudom. Shrvalo ga je što njegovu glavu i dalje žele u FA-u.

"Predstavljati domovinu kao kapetan bio je moj dječački san. Činio sam to časno i ponosno. Uvijek sam davao sve od sebe i zato mi ova odluka kida srce. Želim izborniku Hodgsonu i dečkima sve najbolje u budućnosti" dodao je u izjavi Terry.

Tijekom internacionalne karijere, koju je započeo 2003. godine, Terry je za Englesku skupio 78 nastupa i šest golova. Za "Tri lava" nastupao je na EP-ima 2004. i 2012., te na SP-ima 2006. i 2010.

Pročitajte više