Težak poraz Donne Vekić od Ane Ivanović u trećem kolu Roland Garrosa: "Nisam imala šanse"

 Hina

DONNA VEKIĆ ispala je u trećem kolu Roland Garrosa porazom 0:6, 3:6 od srpske tenisačice Ane Ivanović.

U prvom setu koji je trajao samo 23 minute Vekić nije osvojila niti jedan gem, a spasila je samo jednu od četiri break-lopte koje je izborila sedma tenisačica svijeta.
 
U drugom setu 18-godišnja Vekić je prva stigla do breaka, povela je s 2:1, ali je Ivanović preokrenula na 5:2. Imala je hrvatska tenisačica u posljednjem gemu priliku za povratak, no Ivanović je fenomenalnim winnerom iz bekenda spasila break-loptu i zatim iskoristila prvu meč-loptu.
 
"Ana je odigrala izvanredan meč. Borila sam se, no nisam imala izgleda. Malo sam joj prekinula ritam početkom drugog seta, ali ona se vratila još bolja i jača", dodala je Vekić kojoj će pariški rezultat pomoći da se približi povratku među sto najboljih tenisačica svijeta.
 
"Cilj je ući među 50 najboljih"
 
Osim toga, pobjede nad Carolinom Garcijom i Bojanom Jovanovski napunile su hrvatsku tenisačicu samopouzdanjem za nastupe koji slijede.
 
"Igram sve bolje i veselim se sljedećim turnirima, posebice na travi gdje uvijek igram dobro. Do kraja godine želim ući među 50 najboljih", zaključila je Vekić. 
 
U četvrtom kolu Ivanović će igrati protiv bolje iz ruskog okršaja Vesnine i Makarove.
 

Pročitajte više