"Tigrove kandže razbile iluzije Bilbaa! Navijači Atletica - uživajte!"

SASVIM logično i očekivano, u prvim reakcijama poslije njihovog finala Europa lige (Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3:0) španjolski mediji isticali su Radamela Falcaa.

> Atletico Madrid osvojio Europa ligu: Dvije majstorije Falcaa za nokaut Bilbaa!

"Bio je pravi junak pobjede, postigao je dva spektakularna gola u prvom poluvremenu i na koljena bacio Athletic. Dok je trajala baskijska potraga za čudom, Diego je razriješio utakmicu", piše Marca, dodajući:

"Bielsina momčad pritisnula je u finišu utakmice, ali Atletico je bio živahan i stalno je prijetio iz kontri, preko Falcaa koji je uživao podršku Diega. Falcao je velika baština Atletica, dvije Tigrove kandže i veliki odaziv ostatka stada razbio je iluzije Athletica koji je vjerovao da će biti okrunjen. Tigre je proglašen kraljem u džungli, bio je trn u oku Athleticove obrane."

Kolumbijca hvali i As: "On je igrač utakmice, igrač ovog natjecanja, nenadmašan je! Bielsini igrači platili su loš start u utakmicu, a u nastavku nisu uspjeli kapitalizirati svoju dominaciju."

"Finala su za heroje, a ovaj put se junak zove Radamel Falcao, čovjek koji je stigao kako bi s njim zaboravili na odlaske Aguera i Forlana. Često se o tome raspravlja, ali svojom petom europskom titulom Atletico se definitivno može nazvati trećim klubom po veličini. Četiri finala, tri naslova u dvije godine. Navijači Atletica, uživajte", zaključuje As.

Atletico objavio video sa zahvalom navijačima samo nekoliko minuta nakon osvajanja trofeja

Na zanimljiv način je momčad Atletica zahvalila navijačima na potpori te im videom na youtubeu, koji je objavljen samo nekoliko minuta po završetku finala, čestitala na velikom uspjehu.

Pročitajte više