Titula ostaje u Manchesteru: City prvak Engleske!

Foto: Guliver Image/getty Images, Screenshot

MANCHESTER CITY je novi engleski prvak. Titulu je uzeo od gradskog rivala Uniteda, a ispred Liverpoola i Chelseaja.

U posljednjem kolu City je pobijedio West Ham s 2:0, te tako drugi put u tri sezone postao prvak. Drugi je s dva boda manje završio Liverpool koji je preokretom pobijedio Newcastle s 2:1.

Liverpoolu je u posljednjem kolu trebalo čudo - domaća pobjeda protiv Newcastlea i poraz Cityja u Manchesteru od West Hama. Gerrard i društvo su uspjeli preokretom pobijediti Newcastle, no West Ham nije zaprijetio Cityju koji je lako stigao do pobjede i četvrte titule engleskog prvaka u povijesti. 

"Pobijedit ćemo za Liverpool. Želimo da Gerrard osvoji titulu", poručili su iz West Hama uoči gostovanja na Etihadu, no nisu uspjeli napraviti iznenađenje.

Pokušali su pomoći Liverpoolu bunkerom i igrom na kontranapade, ali nakon što je za vodstvo Cityja Nasri zabio preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora, bilo je jasno tko će osvojiti titulu. Kasnije je pobjedu Cityja potvrdio Kompany koji se odlično snašao nakon ubačaja iz kuta i gužve u gostujućem petercu.

Liverpool je, pak, loše otvorio utakmicu protiv Newcastlea. Autogolom Škrtela gubio je od 20. minute, ali je sredinom drugog dijela uspio preokrenuti golovima Aggera i Sturridgea. No, to je bilo dovoljno samo za drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka.

"Razočarani smo, ali barem ćemo igrati u Ligi prvaka. Pokušat ćemo ponovno sljedeće sezone", rekao je poslije utakmice Sturridge.

Southampton, za koji je Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu, uzeo je bod branitelju naslova Unitedu na svom travnjaku. Lambert je doveo domaće u vodstvo, a Mata izjednačio u drugom poluvremenu. Lovren i društvo su sezonu završili osmi, dok je United, od čijeg se dresa danas oprostio Nemanja Vidić, poziciju ispred.

Chelsea je preokretom golovima Schurrlea i Torresa slavio 2:1 u Cardiffu, a Arsenal je s 2:0 bio bolji od Norwicha.

Iz lige su ispali Norwich, Fulham i Cardiff.

REZULTATI 38. KOLA:

Cardiff City - Chelsea 1-2 (Bellamy 15 / Schuerrle 72, Torres 75)

Fulham - Crystal Palace 2-2 (Woodrow 61, David 90+4 / Gayle 28, 83)

Hull City - Everton 0-2 (J. McCarthy 9, Lukaku 46)

Liverpool - Newcastle United 2-1 (Agger 63, Sturridge 65 / Škrtel 20-ag)

Manchester City - West Ham United 2-0 (Nasri 39, Kompany 49)

Norwich City - Arsenal 0-2 (Ramsey 53, Jenkinson 62)

Southampton - Manchester United 1-1 (Lambert 28 / Mata 54)

Sunderland - Swansea City 1-3 (Borini 50 / Dyer 7, Emnes 14, Bony 54)

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3-0 (Paulinho 14, Baker 35-ag, Adebayor 38

Pročitajte više