Tko će naslijediti Štimca? Kek, Kovač, Prosinečki ili Bjelica?

Foto: Montaža

DANAS u 12 sati, za kada je zakazana presica Izvršnog odbora HNS, trebali bi dobiti službenu potvrdu odluke kako Igor Štimac više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, što je sinoć već najavio predsjednik Saveza Davor Šuker.

Bit će vrlo interesantno vidjeti koga će proglasiti njegovim nasljednikom, a u ovom trenutku barata se s četiri imena. Trener Rijeke Matjaž Kek, izbornik mlade reprezentacije Niko Kovač, trener turskog Kayserispora Robert Prosinečki te trener bečke Austrije Nenad Bjelica.

Ćiro bi najbrže galvanizirao momčad, Kovač ih najbolje poznaje, Kek ima izborničko iskustvo

Svatko od kandidata ima svoje mane i adute. Matjaž Kek je s jedne strane gotovo idealan za posao. Ima izborničkog iskustva, čvrst karakter, veliki je radnik i u hrvatskom nogometu ima dobru reputaciju. S druge strane, ne pozna kadar reprezentacije, kao primjerice Prosinečki i Niko Kovač.

Kovač i Prosinečki imaju vrlo dobar imidž u hrvatskoj javnosti, a njihov dolazak nedvojbeno bi bio popraćen aplauzom od strane medije. Međutim bivši kapetan Vatrenih nema gotovo nikakvo trenersko iskustvo, ali zato poznaje igrače u dušu.

Bjelica kao najveći trenerski potencijal

Prosinečki je na primjer već bio u stožeru reprezentacije i zna kako stvari funkcioniraju. Tu je i Nenad Bjelica, koji se proslavio ulaskom u Ligu prvaka s bečkom Austrijom. Bjelica je u dvije utakmice izbacio Dinamo i tako potvrdio veliku trenersku perspektivu.

Čitatelji Indexa također imaju svoje adute, i dok neki s ironijom spominju ime Krunoslava Jurčića, drugi bi vrlo rado na klupi reprezentacije vidjeli trenera svih trenera, Ćiru Blaževića, koji bi nesumnjivo na najbrži mogući način galvanizirao trupe pred dodatne kvalifikacije.

Opcija je svakako i izbornik stranac, međutim članovi izvršnog odbora HNS-a već dugo vremena tvrde kako se nema novaca za jedno takvo rješenje. Imena u opticaju ona su koja ih Mamić navodi svaki put kad mijenja trenera(Laslo Boloni, Felix Magath i dr.)

Pročitajte više