Tko nadzire Narodni Hajduk? Zoran Mamić i zagrebački Dalmatinci

Screenshot: Hajduk

ČLANOVI Hajduka na drugim zborima birali sedam članova Nadzornog odbora kluba. 7429 članova ima ukupno 9684 glasa. Na izbore je dopisno i izravnno pristupilo 3198 osoba. Nevažećih listića bilo je 235. Broj važećih listića iznosi 2.963, koji su ostvarili pravo na 4192 glasa.

Navijači/članovi kluba birali su sedam članova NO, dok su dvojica predstavnici velikih dioničara. Na prijedlog Hajduka to su dosadašnji član Jako Andabak i Zoran Mamić, sin vlasnika trgovačkog lanca "Tommy" Tomislava Mamića i dopredsjednik NO-a tvrtke. Kao i predstavnici članova, također moraju dobiti blagoslov splitskog GV-a i Hajdukove Skupštine kako bi postali članovi Nadzornog odbora kluba.
 
Najviše glasova članova dobio je Ljubo Pavasović Visković - 2838. Zagrebački odvjetnik i rođeni Splićanin, jedini je od 20 kandidata za novi NO koji je već bio član tog tijela. Naravno, jedini je i od pet dosadašnjih članova po izboru navijača koji se opet kandidirao, a s obzirom da je na ovim izborima dobio najviše glasova, bit će predsjednik NO. Podsjećamo, iz prošlog saziva od navijačkih favorita zbog toga što se protiv njih vodio sudski postupak morali su se povući Josip Paladino i Šime Luketin.

LJPV-a slijedi Denis Kosor s 2493 glasa, zatim Nikica Krnić (2452), Slaven Marasović (2132), Ante Šalinović (2007), Guste Santini (1857) i Anthony Marinov (1769). Njih 14. srpnja službeno treba potvrditi splitsko Gradsko vijeće, a 18. srpnja i skupština HNK Hajduk d.d., nakon čega stupaju na dužnost.

Pavasovićev lik i djelo poznati su, a nakon njega najviše glasova dobio je Kosor, već dulje vrijeme Hajdukov "ministar europskih integracija" zadužen za europske kupove i predstavnik kluba u Europskom udruženju klubova, a zaposlen je kao rukovoditelj splitske podružnice Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Krnić je profesor povijesti i geografije u splitskoj Trećoj gimnaziji, Marasović je diplomirani inženjer geodezije i predsjednik NO-a Vodoprivredno-projektnog biroa d.d. koji živi i radi u Zagrebu, ali rodom je iz Sinja.

Šalinović je profesor sociologije iz Zagreba, direktor Ipsos Connect Adria, odrastao u Vrgorcu. Santini je poznati ekonomski stručnjak i profesor sa zagrebačkom adresom, ali dalmatinskim pedigreom, rođen u Turnju pored Sv. Filip Jakova. Marinov je direktor Sektora investicija i održavanja u Konzumu, također živi i radi u Zagrebu, ali je rođen u Australiji te odrastao u Primoštenu i Splitu.

Kandidati koji nisu uspjeli dobiti dovoljno glasova članova za ulazak u Hajdukov NO:

Marko Erceg  1679 glasova
Antonio Kuzmanić 1610
Nino Martinić 1505
Jerko Ferri Certić 1301
Mario Kunac  1202
Eugen Sunara  933
Željko Kovačević 878
Dalibor Marijanović  829
Božo Bota  801
Mirko Bilandžić  764
Davor Božić  636
Željko Požega 624

Stipe Sumić  587

Pročitajte više