Tko prijeti Hajduku u play-offu? Borussia i Bilbao, ali i Tudor i Bilić

Foto: Hina

POBJEDOM 2:0 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige protiv norveškog Stromsgodseta Hajduk se približio plasmanu u play-off tog natjecanja. Ako u Norveškoj obrane dva gola prednosti, "Bijeli" najvjerojatnije neće biti nositelji u play-offu.

Za status nositelja, kojim bi imao potencijalno lakšeg suparnika, Hajduku je potrebno ispadanje desetak klubova s boljim koeficijentom, a to je, unatoč nekoliko iznenađujućih rezultata, teško očekivati.

Borussia puni Poljud, ali vjerojatno i Hajdukovu mrežu

Najteži mogući suparnik Hajduku je Borussia Dortmund, klub s uvjerljivo najvećim koeficijentom u kvalifikacijama Europa lige (99.883). U prvoj utakmici trećeg pretkola klub iz Dortmunda, koji je prije dvije godine igrao finale Lige prvaka, slavio je u u Austriji protiv Wolfsbergera s 1:0.

Osim Borussije, koja bi napunila Poljud, ali vjerojatno i Hajdukovu mrežu, Splićani bi htjeli izbjeći i ruski Rubin, koji je s 3:2 slavio protiv Sturma u Grazu, Athletic Bilbao, Southampton, Bordeaux...

Tudorov PAOK i Bilićev West Ham su dobar ždrijeb


Među nositeljima ima i klubova s kojima bi se Hajduk mogao nositi poput Tudorovog PAOK-a, turskog Trabzonspora, belgijskog Standarda, pa čak i Bilićevog West Hama, koji ne briljira na početku sezone i koji tek treba izbaciti rumunjsku Astru nakon 2:2 iz Londona.

Prijete i klubovi koji ispadnu u trećem pretkolu Lige prvaka

U play-off Europa lige uključit će se klubovi koji ispadnu u trećem pretkolu Lige prvaka, a neki od tih klubova mogli bi biti nositelji. Tako bi Hajduk, ako prođe Norvežane, mogao igrati protiv Partizana ili Steaue, Maccabija, Fenerbahčea ili Šahtara, CSKA ili Sparte... Ima i lakših suparnika koji bi mogli stići iz Lige prvaka poput Young Boysa, Malmoa, Lecha ili bečkog Rapida...

Ždrijeb za play-off Europa lige obavit će se sljedećeg petka, a u grupnoj fazi će igrati 48 klubova podijeljenih u dvanaest skupina. Hajduku bi plasman u Europa ligu donio oko tri milijuna eura.

 

Pročitajte više