Tonel: Vrsaljko u Dinamu stagnira, a Halilović je izvanredan talent

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

TONEL je napustio Dinamo i vratio se u Portugal. Može biti ponosan na svoje igre i status koji je stekao u dvije i pol godine kao jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao u HNL-u.


Po povratku u domovinu portugalskim je medijima govorio o zanimljivostima iz hrvatskog nogometa, gdje se ipak nema namjeru vratiti.

"Mamić me odlasku pohvalio"

"Zdravko Mamić me na odlasku pohvalio zbog profesionalnosti, rekao je da nikada nije vidio takvog stranca", otkrio je 32-godišnji branič koji je Maksimir napustio nakon što ga je bivši trener Ante Čačić izbacio iz momčadi.

"Razmišljao sam o produljenju ugovora, o budućnosti. Prije utakmice s PSG-om moj odgovor nije dobro prihvaćen i trener me napao u medijima. Morao sam se braniti. Nakon toga sam izbačen iz momčadi", dodao je Tonel u intervjuu za Maisfutebol.

"Dinamo mi je dao nešto što nikada nisam imao - naslov prvaka"

S Dinamom je dvije sezone igrao u Ligi prvaka te osvojio dva naslova hrvatskog prvaka.

"Prije potpisa ugovora prezentirali su mi projekt, želio sam svojim iskustvom pomoći. Uspio sam pomoći, uspjeli smo ostvariti cilj i ući u Ligu prvaka dvije sezone zaredom. A Dinamo mi je dao nešto što nikada nisam imao - naslov prvaka. Za njih je to svakodnevica", objasnio je Portugalac:

"Mogao je Dinamo bolje u Europi ove sezone. Prošle je sezone bila teška skupina, sad se moglo obzirom na kvalitetu protivnika, no Dinamo tijekom vikenda igra na potpunoj drugoj razini. U prvenstvu nema suparnika na istoj razini".

"Vrsaljko mora otići iz Hrvatske ako želi napredovati"


Portugalske novinare zanimaju Dinamovi mladi igrači za koje se uoči zimskog prijelaznog roka pojačao interes velikih europskih klubova. Šimu Vrsaljka navodno je pratio Dinamov protivnik iz skupine Porto.

"Razgovarao sam s Vrsaljkom o tome, ali ne želim otkriti detalje. Mislim da Vrsaljko može još napredovati, ali mora otići u bolju ligu, razvijati se izvan Hrvatske. Ako ne ode od tamo, stagnirat će. Malo je napredovao u ove dvije godine koliko sam bio tamo", objasnio je Tonel i nastavio o Alenu Haliloviću, koji je sa 16 godina postao najmlađi Hrvat u Ligi prvaka:

"On je dijete koje ima veliki potencijal. Ima iznadprosječan talent i mora naporno raditi kako bi ispunio očekivanja. On je dobar i miran dečko. Možete biti sigurni da je na dobrom putu do uspjeha".

Gdje će Tonel nastaviti karijeru?

"Imao sam neke kontakte s portugalskim klubovima, uskoro ću znati. Ne žuri mi se. Nisam još odlučio hoću li karijeru nastaviti u Portugalu ili inozemstvu, ali ovdje mi je ljepše. Neću razmišljati samo o novcu, važna mi je i obitelj", zaključio je Tonel.

Pročitajte više