Trapattoni: Ne bi me zadovoljilo ispadanje u četvrtfinalu!

HRVATSKI reprezentativci prema ranije utvrđenom rasporedu danas imaju slobodan dan, prije sutrašnjeg okupljanja u hotelu Sheraton gdje će prespavati s ponedjeljka na utorak i onda poletjeti za Poljsku.

Očekivanja su nakon jučerašnjeg remija i katastrofalne igre u prijateljskoj utakmici s Norveškom znatno splasnula, a već će dvoboj u Poznanju s Irskom za tjedan dana pokazati je li razlog mučenja u Oslu bio u izostanku Luke Modrića ili je riječ o nastavku trenda iz kvalifikacija (s iznimkama poput Grčke).

I dok su izabranici Slavena Bilića odradili generalku, Giovannija Trapattonija i Irce ona tek čeka - u Budimpešti će se sutra suprotstaviti Mađarima.

Legendarni Trapp će, poput Bilića, u zadnjoj provjeri uoči Eura biti lišen usluga svog najboljeg igrača - "Aiden McGeady će utakmicu s Mađarskom početi na klupi, baš kao i James McClean, a sastav koji počne u Budimpešti, s malim korekcijama zbog ozljeda, trebao bi istrčati i u Poznanju protiv Hrvatske", piše Irish Independent:

Trapattonijev pomoćnik: Bojim se Hrvatske, ali s njima ćemo remizirati i onda pobijediti Italiju i Španjolsku

"Trapattoni je skupa sa svojim pomoćnikom Marcom Tardellijem sinoć razgovarao s prisutnima na pozorinici Piazze del Popolo u Montecatiniju. Trapattoni je tjedan koji je reprezentacija provela u Toskani nazvao prekrasnim, a Tardelli je publici poručio kako se jako boji Hrvatske. Ipak, zatim je vrlo uvjerljivo poručio kako će Irska remizirati s Hrvatskom, a potom pobijediti Španjolsku i Italiju te osvojiti prvo mjesto u skupini", donosi isti list.

Čini se kako je i Trapattoniju naraslo samopouzdanje jer je poručio kako "ne bi bio zadovoljan ispadanjem u četvrtfinalu".

S njegovim nabujalim optimizmom zasigurno veze ima i sve bolje zdravstveno stanje iznimno bitnih igrača: "Shay Given će u ponedjeljak sigurno braniti, nakon što je propustio trening u subotu ujutro, a John O'Shea je na 90 posto", istaknuo je Irish Independent.

Pročitajte više